Logo

ΣτΕ: Νόμιμη η αφαίρεση του διαβατηρίου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη



 
 

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλλει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για να ανασταλεί η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ,  με την οποία του αφαιρέθηκε το διαβατήριό του. Η αφαίρεση του διαβατηρίου έγινε με αφορμή την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, που έχει επιβάλει στον Β. Μαρινάκη η εισαγγελέας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, λόγω της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του για την υπόθεση του Noor1.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η πρόβλεψη του Π.Δ. 25/2004 που επιβάλλει την αφαίρεση διαβατηρίου σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για κακούργημα, γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνδεόμενους με την ανάγκη αποτροπής του κινδύνου διαφυγής στο εξωτερικό και ιδίως σε τρίτες χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να χορηγήσει αναστολή, καθώς το περιοριστικό μέτρο της αφαίρεσης διαβατηρίου δεν αφήνει στην διοίκηση το περιθώριο της συμπεριφοράς του ατόμου ή της εκτίμησης αν τα πραγματικά δεδομένα κάθε περίπτωσης συνιστούν ή όχι λόγους δημοσίου συμφέροντος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά