Logo

Δεν εκδίδεται ο Λάσα Σουσανασβίλι - Οι Γάλλοι δήλωσαν ότι δεν τον θέλουν πλέον! [έγγραφο]



 
 

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για εν μέρει αποδοχή του αιτήματος της Γαλλίας για έκδοση του Λάσα Σουσανασβίλι, οι Γάλλοι έκαναν... πίσω και γνωστοποίησαν εγγράφως στις Ελληνικές αρχές ότι έπαυσε από μέρους τους η διαδικασία εκτέλεσης του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που είχε εκδοθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα του Εφετείου της Ρέν σε βάρος του εν λόγω κατηγορούμενο.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο την κ. Αλειφεροπούλου, είπε "ναι" στην έκδοση του "Λίπους" μόνο για κλοπές κινητών που διέπραξαν στη Γαλλία μέλη της οργάνωσης " Κλέφτες του Νόμου" και όχι και για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, που, όπως φαίνεται, ήταν αυτό στο οποίο εστίαζαν οι Γάλλοι.

Κατά την κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο 57χρονος Γεωργιανός επιχειρηματίας φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, καθώς κατά το χρονικό διάστημα που φέρεται ότι έδινε εντολές στα μέλη τις οργάνωσης να διαπράττουν κλοπές βρισκόταν στις Ελληνικές φυλακές. 

Όπως επισημαίνει το dikografies.blogspot.com, μετά από την παύση από τις Γαλλικές αρχές της διαδικασίας εκτέλεσης του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης από η αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, διέταξε την αποφυλάκιση του Λάσα Σουσανασβίλι.

Έτσι, ο Γεωργιανός αφέθηκε μεν ελεύθερος για την  υπόθεση αυτή, ωστόσο, συνελήφθη εκ νέου, αυτή τη φορά με ένταλμα της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, καθώς η δικογραφία για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμεί πια αποκλειστικά ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θα κινήσει από την αρχή της διαδικασία για την παραπομπή του σε δίκη.

Ο Λάσσα Σουσανασβίλι,ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, στο μεταξύ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 57χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 σε πρώτο βαθμό σε 14 έτη κάθειρξης για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των πρόσφατων ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά