Logo

Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι 11 από τους 13 συλληφθέντες για το κύκλωμα κοκαΐνης



 
 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στον ανακριτή Χανίων - ξεκίνησαν την παραμονή Πρωτοχρονιάς και ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης -  έντεκα από τους δεκατρείς κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα κοκαΐνης.

Οι δύο κατηγορούμενοι που  αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 20.000 ευρώ και 25.000 ευρώ,  ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους, περίπου, στις 02:00 τα  ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι κατηγορίες για τις οποίες απολογήθηκαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση βαρύτατες, καθώς η ασκηθείσα ποινική δίωξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης κοκαΐνης, της εμπορίας και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, η ογκωδέστατη δικογραφία εμπλέκει στον πυρήνα της υπόθεσης ακόμα 24 άτομα και απλώνεται -σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές- σε περισσότερα από 100 άτομα ακόμα. Χανιώτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τις έρευνες και τις απομαγνητοφωνήσεις από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ., που χρησιμοποιήθηκε για την επιχείρηση, να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ δεν αποκλείεται εκτός τους υπολοίπους που φέρεται να εμπλέκονται, να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις σε βάρος των ήδη προφυλακισθέντων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 66χρονου κατηγορούμενου της υπόθεσης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

115 γραμμάρια κοκαΐνης,

μικροποσότητα κάνναβης,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,

το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και

2 κινητά τηλέφωνα

Στη συνέχεια από έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα) της πατρικής οικίας του 66χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-1-201 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά