Logo

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο 52χρονος παιδοκτόνος - Ζητά να εξεταστεί από ψυχίατρο



 
 

Ο 52χρονος ομογενής από την Αλβανία κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του το Σάββατο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με θύμα την 29χρονη κόρη του, Αγγελική Πέτρου. 

Σήμερα Σάββατο η απολογία του 52χρονου στον ανακριτή Κέρκυρας διήρκεσε, περίπου, δύο ώρες.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του φέρεται να δήλωσε μεταμελημένος, λέγοντας πως έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που προκάλεσε.

«Δεν επιδιώκω αναγνώριση ελαφρυντικών για την πράξη μου» φέρεται να δήλωσε και υποστήριξε ότι  στο παρελθόν δεν είχε ασκήσει ούτε σωματική ούτε ψυχολογική βία στην κόρη του.

«Έχασα  τα λογικά μου όταν άρπαξα τον λοστό», φέρεται να είπε ισχυριζόμενος ότι δεν έλεγχε τις πράξεις του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του corfupress.com, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από τον ανακριτή να διατάξει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον εντολέα του, με τον ισχυρισμό ότι διέπραξε το έγκλημα ευρισκόμενος σε κατάσταση ψυχικής διαταραχής. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον ανακριτή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δικηγόρος εξουσιοδοτημένη από τη μητέρα του θύματος με την οποία η 29χρονη Αγγελική Πέτρου είχε να μιλήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια. 

Η ομολογία

Ο κατηγορούμενος κατά την προανάκριση είχε ομολογήσει ότι σκότωσε την κόρη του χτυπώντας την με σιδερόβεργα και στη συνέχεια την έθαψε στην πίσω αυλή του σπιτιού του στην περιοχή της Αλεπούς Κέρκυρας.

Η περιγραφή του εγκλήματος από τον 52χρονο συγκλονίζει, όπως επισημαίνει το corfutvnews.gr, προσθέτοντας πως η Αγγελική στην προσπάθεια΄της να ξεφύγει από τη μανία του πατέρα της πήδηξε από το παράθυρο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο πατέρας της βγήκε από το σπίτι, πήγε στο σημείο που έπεσε η κόρη του και της έριξε την χαριστική βολή.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την αγριότητα και τη μανία μκε την οποία χτύπησε ένας πατέρας το παιδί του, επειδή δεν ενέκρινε τον σύντροφό της, ο οποίος είναι Αφγανός. 

Η καταγγελία της Αγγελικής Πέτρου ένα χρόνο πριν 

'Ενα χρόνο πριν τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος, η Αγγελική Πέτρου είχε απευθυνθεί στην αστυνομία, όπως επιβεβαιώνει ο συνήγορος υπεράσπισης. 

Για την 29χρονη, η  σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο 52χρονος εμφανίστηκε στο επαγγελματικό σχολείο που φοιτούσε  και προσπάθησε με βία να την πάρει μαζί του.

Η κοπέλα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική της ζωή παρά την ηλικία της.

«Ήθελε με τη βία να την βάλει στο αυτοκίνητο και να αναχωρήσουν. Εκείνη αντιδρούσε, δεν συμφωνούσε. Και τότε ο διευθυντής του σχολείου την παρέπεμψε σε κοινωνική λειτουργό, η οποία στη συνέχεια την έστειλε απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου καταγράφηκε το συμβάν», δήλωσε στο Open ως προς το περιστατικό ο δικηγόρος του 52χρονου, Βασίλης Νουλέζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 31/1/2018 ο 52χρονος πήγε στο τμήμα για να ενημερωθεί για την καταγγελία της κόρης του. Δήλωσε ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοια συμπεριφορά.

Στα αζήτητα η σορός της 29χρονης

Η ιατροδικαστής Κέρκυρας, Χρυσαυγή Κούση χαρακτήρισε το έγκλημα αδιανόητο, ενώ αποκάλυψε ότι ακόμη και σήμερα κανένας από τους συγγενείς της άτυχης κοπέλας δεν την έχει αναζητήσει.

Η κ. Κούση, συγκεκριμένα, μιλώντας στον  Νews 247 στους 88,6 και στην εκπομπή του Κώστα Σαρρηκώστα ανέφερε ότι: 

“Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Δεν το χωράει ανθρώπου νους. Μείναμε εμβρόντητοι. Τα ευρήματα είναι ευρήματα εγκλήματος. Ο δράστης κατάφερε χτυπήματα εναντίον του παιδιού του μ’ ένα βαρύ σιδερένιο αντικείμενο. Πολλές φορές. Δεν σήκωσε απλά το αντικείμενο για να την φοβίσει. Δεν ήταν ένα το μοιραίο χτύπημα επίσης στο οποίο ασκήθηκε περισσότερη δύναμη από ότι θα έπρεπε. Ήταν 7 τα χτυπήματα ξεκινώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα. Υπάρχουν και χτυπήματα στα χέρια πράγμα που σημαίνει ότι το θύμα αμύνθηκε ενστικτωδώς. Φέρει και χτυπήματα στο σώμα, επιπόλαια αυτά”.

Συνεχίζοντας είπε: “ Όταν βγήκα  από τη θέση του ιατροδικαστή, ήταν η στιγμή που εξοργίστηκα. Ο δράστης μπήκε στο γραφείο μου κλαίγοντας. Οι αξιωματικοί βρέθηκαν στην ίδια θέση. Του είπαμε να σταματήσει να κλαίει για να γίνει δουλειά. Είδα έναν άνθρωπο που μόλις είχε σκοτώσει το παιδί του κλαψουρίζοντας ότι δεν το είχε κάνει. Είμαι άνθρωπος πάνω από όλα. Και γονιός”.

Αποκάλυψε, παράλληλα, ότι ακόμη και σήμερα κανένας από τους συγγενείς της άτυχης κοπέλας δεν την έχει αναζητήσει, λέγοντας: “Η σορός είναι στα αζήτητα. Σε μία εκπομπή επίσης είδα συγγενείς της κοπέλας που τέλεσαν τρισάγιο έξω από το σπίτι, ενώ η κοπέλα μένει στα αζήτητα στο ψυγείο του νοσοκομείου μας. Μα που ζούμε; Ευτυχώς βρέθηκε άνθρωπος από γραφείο τελετών που είπε ότι θα αναλάβει τα πάντα με δικά του έξοδα, αλίμονο να είναι η κοπέλα ακόμα στο ψυγείο. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα γίνονται. Νιώθω θυμωμένη, συγκλονισμένη και εξοργισμένη”.

 Πολιτική Αγωγή: Να διερευνηθεί αν διαπράχθηκε σεξουαλικό έγκλημα

Εκ νέου αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος και συμπληρωματική ιατροδικαστική εξέταση ζήτησε η πολιτική αγωγή.

Η δικηγόρος της μητέρας της 29χρονης Αγγελικής Πέτρου, συγκεκριμένα, ζήτησε να διεξαχθεί εκ νέου απαπαράσταση του εγκλήματος προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της στυγερής δολοφονίας.

Παράλληλα, ζήτησε τη διενέργεια συμπληρωματικής ιατροδικαστικής εξέτασης, προκειμένουν να διερευνηθεί αν διεπράχθη και σεξουαλικό έγκλημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά