Logo

Σε δίκη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και άλλοι έντεκα για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη



 
 

Ο  πρώην περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, παραπέμπεται να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Το αδίκημα αφορά την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον περασμένο Μάιο.

Μαζί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη θα δικαστούν για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη άλλα έντεκα άτομα που αντιμετωπίζουν τις κατά περίπτωση κατηγορίες, της  διατάραξης κοινής ειρήνης, της λόγω και έργω εξύβριση και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε η εισαγγελέας, Παναγιώτα Γκίκα, ο Παν. Ψωμιάδης φέρεται να τέλεσε το αδίκημα που του αποδίδεται, με δηλώσεις που έκανε λίγα λεπτά πριν την επίθεση με τις οποίες φέρεται να προέτρεπε σε επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκίνησε κάποιον και ότι με τις δηλώσεις του διατύπωσε τις πολιτικές θέσεις του. 

 Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι φέρονται ότι επιτέθηκαν λεκτικά στον δήμαρχο και άλλοι ότι πέταξαν εναντίον του αντικείμενα, όπως μπουκάλια και νερό, ενώ άλλοι τον έβρισαν ενώ κάποιοι εξ αυτών θα δικαστούν για ζημιές που προκάλεσαν στο αυτοκίνητο του δημάρχου, στο οποίο ο κ. Μπουτάρης κατάφερε να μπει αφού ξυλοκοπήθηκε. 

Για την υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί τέσσερα άτομα - τρία από το Αυτόφωρο σε φυλάκιση 21 μηνών και 14 μηνών και ένα από το δικαστήριο Ανηλίκων, για πρόκληση σωματικής βλάβης και άλλα αδικήματα - τα οποία είχαν συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. 

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη έγινε στην πλατεία Λευκού Πύργου στις 19-5-2018 σε εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο κ. Μπουτάρης μαζί με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα μετά την κοινή εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας πήγαν στον Λευκό Πύργο μαζί με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων και πλήθος κόσμου. Ορισμένοι από το πλήθος  στράφηκαν εναντίον του δημάρχου για τις θέσεις του τόσο στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και για τα ελληνοτουρκικά, αρχικά λεκτικά, όμως στη συνέχεια επιτέθηκαν και τον χτύπησαν, με συνέπεια να πέσει στο έδαφος, όπου επίσης τον χτυπούσαν. Ο δήμαρχος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «πολιτική χολέρα που πούλησε τη Μακεδονία».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά