Logo

Δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δεν προσήχθησαν Άρης Φλώρος και άλλοι τρεις - Τι είπε ο φονιάς του Αρμπέρ Μπάκο



 
 

Άρχισε την Τετάρτη και διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου 2019 η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Μικέλα Κάστριοτ, φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ λίγο νωρίτερα είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, όπου ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Αρμπέρ Μπάκο - φερόμενου ως ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου-  πράξη που τέλεσε τη Δευτέρα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κι ενώ ο Μικέλα Κάστριοτ και οι συγκατηγορούμενοί του Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε προσήχθησαν στο δικαστήριο από τις φυλακές, δεν συνέβη το ίδιο με τέσσερις σημαντικούς μάρτυρες της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και ο Άρης Φλώρος. 

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, που διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο κλίμα,  το δικαστήριο ζήτησε από τους κατηγορουμένους να τοποθετηθούν επιγραμματικά επί των πράξεων που τους αποδίδονται. 

Τότε ο Μικέλα Κάστριοτ  δήλωσε ένοχος όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά για την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός κατηγορούμενος, με τον συνήγορό του να εξηγεί ότι ο εντολέας του δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. 

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε δίκη. 

Το δικαστήριο όταν εκφώνησε τα ονόματα των μαρτύρων διαπίστωσε ότι απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες που κρατούνται στις φυλακές για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, που εκτίει ποινή κάθειρξης για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power,  καθώς και μάρτυρας  για τον οποίο το δικαστήριο είχε αποφασίσει την προηγούμενη φορα να προσαχθεί βιαίως, καθώς αρνείται  να καταθέσει. 

Άγνωστοι είναι οι λόγου για τους οποίους οι κρατούμενοι μάρτυρες δεν προσήχθησαν στο δικαστήριο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διακόπτοντας τη δίκη διέταξε να μεταχθούν ενώπιον του οι τεσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και κρατούμενοι.

Μικέλα Κάστριοτ: «Πήρα το αίμα του Ζαφειρόπουλου πίσω»

«Πήρα το αίμα του Ζαφειρόπουλου πίσω... με την π@@@@@ που σκότωσα»… Αυτό φώναξε στους δημοσιογράφους ο Μικέλα Κάστριοτ, κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, χωρίς να δείξει ίχνος μεταμέλειας για τη στυγερή δολοφονία του συγκατηγορουμένου του Αρμπερ Μπάκο με 17 μαχαιριές μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. 

 Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον 30χρονο Μικέλα Κάστριοτ γιατί σκότωσε τον 40χρονο συγκατηγορούμενό του εκείνος είπε: «Γιατί αφαίρεσα άδικα μια ζωή του Ζαφειρόπουλου... Σκότωσα αυτόν που μ' έβαλε». 

Μια άλλη εκδοχή για το κίνητρο που τον ώθησε να σκοτώσει τον συγκατηγορούμενό του έδωσε ο Μικέλα Κάστριοτ κατά την προανάκριση ενώπιον των αστυνομικών. «Μόλις μπήκε στο κελί μου είπε να του βάλω τις παντόφλες και να του φτιάξω καφέ. Θόλωσα και του επιτέθηκα», ισχυρίστηκε κατά την προανακριτική ομολογία του για την δολοφονία του Αρμπέρ Μπάκο.

Συνεργός του Μικέλα Κάστριοτ στη δολοφονία του Αρμπέρ Μπακο φέρεται ότι ήταν ένας 25χρονος Έλληνα συγκρατούμενός του,  ο οποίος φέρεται να υποστήριξε κατά την προανάκριση:  «Είδα να τον μαχαιρώνει και μπήκα κι εγώ».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Μικέλα Κάστριοτ έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017, καθ' υπόδειξη του Αρμπέρ Μπάκο. 

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αρμπέρ Μπάκο απαιτούσε από τον 30χρονο συγκατηγορούμενό του να τον απαλλάξει από την κατηγορία του ηθικού αυτουργού. Διαφορετικά, τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει. Έτσι, λοιπόν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, λογικό είναι ο Κάστριοτ ήθελε να προλάβει... 

Τον μαχαίρωναν ακόμα και μπροστά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Μικέλα Κάστριοτ και Αρμπέρ Μπάκο μέχρι πρόσφατα κρατούνταν στο ίδιο κελί στις φυλακές Γρεβενών. Μετήχθησαν στις φυλακές Κορυδαλλού - σε διαφορετικό χρόνο - ενόψει της δίκης για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και κρατήθηκαν και πάλι στο ίδιο κελί. 

Οι σκηνές του άγριου φονικού που εκτυλίχθηκαν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού την περασμένη Δευτέρα ήταν συγκλονιστικές και έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12:45 της Δευτέρας ο Αλβανός κρατούμενος Αρμπέρ Μπάκο οδηγήθηκε στο κελί της Ε' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Τότε δέχθηκε την πρώτη επίθεση μέσα στο κελί και έτρεξε προς το ισόγειο για να γλιτώσει από τη δολοφονική μανία του Μικέλα Κάστριοτ και του Έλληνα συνεργού του, που κρατείται για ληστείες, οι οποίοι τον χτυπούσαν με αυτοσχέδια μαχαίρια. 

Οι δύο δράστες φέρονται να συνέχιζαν να μαχαιρώνουν τον Αρμπέρ Μπάκο ακόμα και μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι κυριολεκτικά έδωσν μάχη για να πάρουν το θύμα από τα χέρια των δύο κρατούμενων και να τους αφοπλίσουν. 

Ο Αρμπέρ Μπάκο μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λίγα λεπτά. 

Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πίσω από το άγριο έγκλημα στις φυλακές Κορυδαλλού

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο Μικέλα Κάστριοτ  και ο Αλέξανδρος Μάτα φέρονται ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ενώ επιπλέον αντιμετωπίζουν και τις κατηγορίες της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ως ηθικοί αυτουργοί φέρονται οι  Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι δύο τελευταίοι καταδικάστηκαν σε 22 έτη και 23 έτη κάθειρξης αντίστοιχα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Πεντέλη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξης ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Άρης Φλώρος.

Ο Άρης Φλώρος μάλιστα, είναι μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς με βάση τις απολογίες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος έγινε «στόχος» προκειμένου οι κακοποιοί να αποσπάσουν χρήματα από τον 40χρονο επιχειρηματία, ο οποίος ήταν πελάτης του.

Τι ισχυρίστηκε ο Μικέλα Κάστριοτ για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ο Μικέλα Κάστριοτ ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για την απαγγελία κατηγοριών και στους υπολοίπους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Συγκεκριμένα είχε πει: 

«Πριν από 1-2 μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου. Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας τα έφερε μία άγνωστη κοπέλα, μια μέρα στο Μπουρνάζι. Ο δικηγόρος αυτός, απ’ ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος. Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα. Εγώ έκανα παρέα με ένα παιδί, που τον φωνάζω «μικρό». Του πρότεινα να κάνουμε μαζί τη δουλειά και να πάρουμε από 10.000 και αυτός δέχτηκε»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά