Logo

Άρχισε δίκη των ληστών με το σίδερο: Συγκλονίζει η κατάθεση της ηλικιωμένης που βασάνισαν



 
 

'Αρχισε την Παρασκευή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη τριών ανδρών, Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για τη ληστεία και την κακοποίηση της 86χρονης, Δέσποινας Σκούρτη, μέσα στο σπίτι της στην Κυψέλη στις 25 Οκτωβρίου του 2017.  

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του θύματος που περιέγραψε όλα όσα βίωσε στα χέρια των ληστών.

«Από τότε δεν κοιμάμαι καθόλου, φοβάμαι ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι» είπε η Δέσποινα Σκούρτη που αναφέρθηκε στις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν τρεις άνδρες την χτυπούσαν και την απειλούσαν να τους πει πού έχει τις οικονομίες της.

Όσο η γυναίκα δεν τους έλεγε που έχει τα χρήματα, τόσο εκείνοι γίνονταν πιο απειλητικοί, ώσπου  πήγαν στην αποθήκη, πήραν το σίδερο και άρχισαν να την καίνε.

«Του λέω, δεν έχεις μάνα; Φώναζα και όσο φώναζα, εκείνος έμπηγε πιο πολύ στο σίδερο στο χέρι μου» είπε η 86χρονη.

Οι δράστες την  έκαψαν στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος. Μάλιστα της έδωσαν και μία μπουνιά και να για να μην λιποθυμήσει της έριξαν ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο.

Όπως είπε η μάρτυρας, την ώρα που φεύγανε, της είπαν: «Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις».

Η Δέσποινα Σκούρτη δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κάποιον από τους κατηγορουμένους, ωστόσο, είπε με βεβαιότητα στο δικαστήριο, ότι ήταν αλλοδαποί.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η αστυνομία συνέλαβε 7 άτομα, Γεωργιανής καταγωγής, τρεις από τους οποίους φέρονται ως οι δράστες της ληστείας σε βάρος της 86χρονης, οι οποίοι όμως, αρνούνται την κατηγορία.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά