Logo

Μίζες γερμανικών υποβρυχίων: Στα 2,5 εκατ. ευρώ παραμένει η εγγύηση για τον Σωτήρη Εμμανουήλ



 
 

Τον κίνδυνο να βρεθεί ξανά στη φυλακή αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ εάν δεν καταβάλλει το αστρονομικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που του επέβαλλε ως εγγύηση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος μετά την καταδίκη του σε 20ετή κάθειρξη για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τις "χρυσές μίζες" των γερμανικών υποβρυχίων.

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδίκασε με πρόεδρο την κ. Κουζέλη την υπόθεση με τις μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια, έκρινε ενόχους 21 κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων και τον Σωτήρη Εμμανουήλ τον οποίο καταδίκασε στη μεγαλύτερη ποινή σε σχέση με τους υπολοίπους καταδικασθέντες και έδωσε αναστολή στην έφεσή του, προκειμένου να παραμένει ελεύθερος μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 2,5 εκατ. ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Ο καταδικασθείς πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά υπέβαλε αίτηση ζητώντας τη μείωση του ποσού της εγγύησης. Η αίτησή του εκδικάστηκε σήμερα Τετάρτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο συνεδρίασε με διαφορετική σύνθεση από εκείνη που τον καταδίκασε και εξέδωσε απορριπτική απόφαση. 

Ο κ. Εμμανουήλ, σύμφωνα με το dikografies.blogspot.com, κατά την εκδίκαση της αίτησης επικαλέστηκε οικονομική αδυναμία να καταβάλλει τον ποσόν των 2,5 εκ ευρώ  ως εγγύηση. 

Πρότεινε μάλιστα το ποσό των 500.000 ευρώ, όμως δεν  έπεισε τους δικαστές...

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως όταν ο κ. Εμμανουήλ απολογήθηκε στον ανακριτή Διαφθοράς, τον Ιανουάριο του 2014, είχε κριθεί προφυλακιστέος. Τον Αύγουστο του 2014 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 3 εκατ. ευρώ. Το Σεπτέμβριο του 2014 το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας μείωσε το ποσό της εγγύησης σε 2 εκατομμύρια ευρώ.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά