Logo

Στη φυλακή πρώην εφοριακός που «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια στο Facebook



 
 

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου Λαρισαίος συνταξιούχος εφοριακός που  «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια στο Facebook.

Ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, καθώς η έφεσή του, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έκρινε ένοχο τον συνταξιούχο εφοριακό για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικο, που συμπλήρωσε τα 10 αλλά όχι τα 15 έτη, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια,  απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 15 έτη κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο εκτός από την ποινή κάθειρξης επέβαλε στον καταδικασθέντα και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ καθώς και στήρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 8 έτη.

Ο 65χρονος πρώην εφοριακός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρησιμοποιούσε προφίλ με ψεύτικο όνομα και έστελνε ερωτικά μηνύματα σε κορίτσια, που είχαν – δεν είχαν συμπληρώσει τα 15 τους χρόνια. Κάποια στιγμή όμως όλα αποκαλύφθηκαν από τη μητέρα μιας νεαρής και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το περίεργο αυτό κουβάρι της υπόθεσης που περιλάμβανε συναντήσεις και δώρα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν γονείς παιδιών, ενώ κάποια μητέρα εξ αυτών περιέγραψε τα μηνύματα που βρήκε στον λογαριασμό της κόρης της.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του έκανε λόγο  για  σκευωρία εναντίον του. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως τη μια κοπέλα ήθελε να τη βοηθήσει για να της πάρει μπουφάν, παπούτσια και κινητό, λόγω προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων της.  Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν κατάφεραν να πείσουν δικαστές και ενόρκους. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω πρώην εφοριακός κάθισε στο εδώλιο για ανάλογες υποθέσεις. Το περασμένο καλοκαίρι, συγκεκριμένα, δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 5 ετών. Το δικαστήριο σε αυτή την περίπτωση είχε δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 8.000 ευρώ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά