Logo

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα "θαλασσοδάνεια" της Attica Bank



 
 

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τη χορήγηση "θαλασσοδανείων" ύψους εκατομμυρίων ευρώ από την Attica Bank άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργούσαν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από 5 περιπτώσεις δανείων, συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, που χορηγήθηκαν  με επισφαλείς εγγυήσεις την περίοδο από το 2011 έως το 2015.

Τα επίμαχα δάνεια φέρονται να χορηγήθηκαν σε εταιρείες οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Με βάση τις διαπιστώσεις από τα στοιχεία της έρευνας οι εισαγγελείς προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και της απλής συνέργειας στην απιστία σε βάρος τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Κατά των εκπροσώπων των πέντε εταιρειών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια οι εισαγγελικοί λειτουργοί άσκησαν ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας ελέγχθηκαν ακόμα δύο περιπτώσεις χορήγησης δανείων από την Attica Bank, οι οποίες, ωστόσο, τέθηκαν στο αρχείο, καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει πλήρως τα χρέη τους.

Η έρευνα για την υπόθεση είχε  ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά