Logo

Το Μάρτιο στο Εφετείο η δίκη πολύτεκνης καθαρίστριας με πλαστό πτυχίο [βίντεο]



 
 

Στις 5 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων η υπόθεση πολύτεκνης καθαρίστριας, η οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για «πλαστογραφία με χρήση» και «ψευδή υπεύθυνη δήλωση με σκοπό το κέρδος». 

Όπως αναφέρει το prevezatoday.gr, πίσω από τις κατηγορίες της υπόθεσης  κρύβεται μια «τραγωδία» ίση ή ίσως και χειρότερη με αυτή της καθαρίστριας από το Βόλο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  η Δ.Κ., που κατάγεται από χωριό της Πρέβεζας, πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.

Η κατηγορούμενη προέβη στην πράξη αυτή και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μητέρα 13 παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

Όπως είπε και η ίδια μιλώντας στον  ANT1  προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει – στο μέτρο του δυνατού - την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των 13 παιδιών της.

Η γυναίκα καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ερήμην. Ωστόσο, η απουσία της δεν οφείλεται σε στρεψοδικία, αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή, καθώς πάσχει από την καρδιά της και έχει τοποθετήσει απινιδωτή. Αν και προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση, το αίτημά της για αναβολή απορρίφθηκε.

Το ενδεχόμενο να βρεθεί στη φυλακή και να χάσει τη δουλειά της επισημαίνει η Δ. Κ. , η οποία μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 είπε: 

"Μια σωστή μάνα αυτό θα κάνει. Όλα αυτά τα έκανα, δηλαδή την πλαστογραφία για να τα μεγαλώσω σωστά και να μην καταλήξουν οι κόρες μου στο πεζοδρόμιο πόρνες και τα αγόρια μου ναρκομανείς και κλέφτες. Είμαι περήφανη γι' αυτό δεν μετάνιωσα που το έκανα. Αν χρειαζόταν να το κάνω, θα το ξαναέκανα" είπε η γυναίκα που στη συνέχεια πρόσθεσε: "Δεν έπαιρνα τα λεφτά για να πάω στα μπουζούκια, έπαιρνα τα λεφτά για να ταΐσω τα παιδιά μου. Τώρα δικάζομαι και υπάρχει περίπτωση να πάω φυλακή αλλά και να χάσω τη δουλειά μου"

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά