Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλή σύμπτωση. Επειδή όμως οι πιθανότητες να προβλεφθεί κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστες ας μην το ρίχνουμε στην τύχη. Ένας από τους πλέον «διάσημους» Έλληνες κατηγορούμενους και νυν κατάδικος, ο Αριστείδης Φλώρος, φέρεται να γνώριζε, από τον Οκτώβριο του 2017, ότι επίκεινται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που του επιτρέπουν ευμενέστερη ποινική μεταχείριση και μειωμένη ποινή σε περίπτωση που επιστρέψει τα «κλεμμένα».
Είναι κάτι το οποίο τόσο εκείνος όσο και ο έτερος συγκατηγορούμενος του, ο οποίος πάντως αναπνέει αέρα ελευθερίας, Βασίλης Μηλιώνης, είχαν επιχειρήσει να κάνουν από τα πρώτα κιόλας στάδια της διαδικασίας και αμέσως μετά τις προφυλακίσεις που είχαν ακολουθήσει. Το ίδιο αίτημα είχαν υποβάλλει και στο Πρωτόδικο Δικαστήριο, το οποίο τελικά επέβαλε στον Αριστείδη Φλώρο ποινή κάθειρξης 21 ετών. Τώρα τα πράγματα, όμως, άλλαξαν. Βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα εισάγεται η Ποινική Διαπραγμάτευση.
Για όσους δεν είναι μυημένοι στη νομική επιστήμη, αυτό που ουσιαστικά προβλέπεται είναι η δυνατότητα στον κατηγορούμενο καθ΄ όλη τη διάρκεια της «ταλαιπωρίας» του να διαπραγματεύεται με τον εισαγγελέα μειωμένη ποινή σε περίπτωση που αποφασίσει να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε! Κάτι που προβλέπεται, η αλήθεια είναι, σε αρκετές χώρες του δυτικού κόσμου. Το θέμα, όμως, είναι άλλο: Πώς γνώριζε για τις επικείμενες αλλαγές η οικογένεια Φλώρου; Είχε μαντικές ικανότητες; Ή πολύ καλή πληροφόρηση και ικανότητα διείσδυσης στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων;
Η κατάθεση που τα λέει όλα Πριν από λίγο καιρό ο Ιωάννης Κουτσουρελάκης ένας εκ των εμπλεκομένων ιατρών στην υπόθεση Φλώρος-gate, ο επιστήμονας ο οποίος παραδέχτηκε ότι πλαστογράφησε παθολογικά ευρήματα στις εξετάσεις του Mr Energa, ο οποίος όμως ήταν καθόλα υγιής καλείται να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου.
Στο υπόμνημα που καταθέτει και βρίσκεται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικός. Μιλάει για τη γνωριμία του με την μαμά Φλώρου, για τη συμπάθεια που του προκάλεσαν οι παρακλήσεις να βοηθήσει τον γιο της, για την απερισκεψία την οποία επέδειξε αποφασίζοντας να πλαστογραφήσει ιατρικά έγγραφα για «ανθρωπιστικούς λόγους» και όχι επειδή τα πήρε, και για πολλά ακόμα. Είναι τόσο αναλυτικό στις περιγραφές του ώστε του ξεφεύγει και μια μικρή λεπτομέρεια στην οποία κανείς δεν έδωσε βάση. Εξηγώντας τι πραγματικά συνέβη στις 21 Οκτωβρίου 2017 όταν η μητέρα του Αριστείδη Φλώρου τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο εκστομίζει και μια είδηση. Διαβάστε αναλυτικά τι καταθέτει: «Πράγματι ήρθε και σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση άρχισε να εξιστορεί ότι το παιδί της θα πεθάνει και ότι υπάρχει κίνδυνος παρότι έχει διπολική διαταραχή να τον μεταφέρουν στις φυλακές όπου θα στερηθεί της συνεχούς ιατρικής φροντίδας.
Στις απεγνωσμένες προσπάθειές μου να την πείσω ότι ο γιος της έχει σχετικά υψηλό βαθμό ανοιών, εκείνη με παρακαλούσε να γράψω μεγαλύτερο βαθμό προς πλήρη διασφάλιση ότι δεν θα μεταχθεί από το ψυχιατρείο. Ήταν εξαιρετικά πιεστική, λέγοντάς μου ότι τυχόν μετακίνησή του από το ψυχιατρείο προ της υπαγωγής του στο νόμο Κοντονή, θα σήμαινε για τον ίδιο θάνατο».
Στον ελεγχόμενο γιατρό, λοιπόν, ξεφεύγει ότι η μητέρα Φλώρου από το 2017 του μίλησε για υπαγωγή του γιου της σε νόμο του τότε υπουργού Δικαιοσύνης; Ποιος νόμος, όμως, ήταν αυτός; Πρόκειται για όλα όσα συζητούνταν ήδη από το 2015 στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία ολοκλήρωσε πριν από λίγο καιρό το έργο της φέρνοντας προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου που ήδη προκαλεί πολλές αντιδράσεις. Πώς, λοιπόν, γνώριζε η μαμά Φλώρου τι επρόκειτο να αποφασιστεί από την επιτροπή; Έχει ιδιαίτερο χάρισμα, έχει καλές «πηγές» ή αποτέλεσε και η ίδια μέλος της Επιτροπής; ΄Η τελικά κάτι άλλο συμβαίνει, το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί;
*Του Πέτρου Κουσουλού
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-3-2019 από directNEWS.gr πηγή:εφημ.ΜΠΑΜ