Logo

Δολοφονία ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου: Εισαγγελικό "όχι" στο αίτημα αναίρεσης που έχει υποβάλει η παπαδιά για να «σπάσουν» τα ισόβια



 
 

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε η Θεοδώρα Καρβέλα ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πάτρας με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της ιερεα, Θανάση Αυγερόπουλου, το Σεπτέμβριο του 2012 στην Ηλεία. 

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης την Τρίτη στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η παπαδιά παρέστη μέσω του συνηγόρου της, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος δήλωσε: “Η κατηγορούμενη ως σήμερα δηλώνει αθώα και ότι ποτέ δεν σχεδίασε τη δολοφονία του συζύγου της. Ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να αποφασίσει επί νομικών θεμάτων και όχι επί της ουσίας”.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε προς το Ανώτατο Δικαστήριο την απόρριψη της αίτησης της κατηγορουμένης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: “Η Εφετειακή απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένηΑιτιολογημένα το Εφετείο απέρριψε τη χορήγηση των ελαφρυντικών στην κατηγορούμενη”.

Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας Εδρας, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της παπαδιάς αναφέροντας ότι “το Εφετείο δεν έκανε βλαπτική εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και δεν βασίστηκε μόνο στην απολογία του συγκατηγορούμενου της”.

Η Θεοδώρα Καρβέλα  ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που επικύρωσε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου,  είχε ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τον εραστή της και δολοφόνο του συζύγου της, Νίκο Παναγόπουλο,  αλλά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι τον έπεισε να διαπράξει τη δολοφονία του.

Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα, ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… Ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω, εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους”, είχε ισχυριστεί η παπαδιά, 

Αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας έχει υποβάλει και ο Νίκος Παναγόπουλος, ο εραστης της παπαδιάς που επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, ο οποίος είχε ισχυριστεί στο Εφετείο την άνοιξη του 2018: “Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς τη χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση, για να μην της φάει την περιουσία, και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα. Στην πορεία, όμως, με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… Με κλειστά τα μάτια. ‘Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν”.

Κατά τη συζήτηση της αίτησής του στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Παναγόπουλος δεν παραστάθηκε και ο αντεισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί ως ανυποστήριχτη. 

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-3-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά