Logo

Την Τρίτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο κατηγορούμενος για απόπειρα απαγωγής βρέφους της οικογένειας Ταχιάου



 
 

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 23χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι μαζί με άγνωστο άτομο  αποπειράθηκαν να αρπάξουν βρέφος από την αγκαλιά της 32χρονης μητέρας του, στο πάρκο Τσιρογιάννη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος, λιβυκής καταγωγής, προσήχθη την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.  

Μέχρι να απολογηθεί ο 23χρονος παραμένει κρατούμενος , ενώ οι αρχές αναζητούν τον συνεργό του. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μητέρα του βρέφους είναι η ανιψιά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου, και παρούσα στο περιστατικό ήταν και η σύζυγός του.

Σε βάρος του συλληφθέντα η εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για  απόπειρα αρπαγής ανήλικου, για την οποία διώκεται από κοινού με τον συνεργό του και για απόπειρα ληστείας (επίσης από κοινού), καθώς οι δύο άνδρες φέρονται να προσπάθησαν να αφαιρέσουν από την 46χρονη θεία της 32χρονης την τσάντα της. Επιπλέον στην ασκηθείσα ποινική δίωξη περιλαμβάνονται και τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, καθώς ο 23χρονος έρεται να προέβαλε αντίσταση όταν οι αστυνομικοί τον συνέβαλαν, ενώ κατέθεσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Ο 23χρονος ακινητοποιήθηκε από περαστικούς που κινητοποιήθηκαν όταν οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο γυναίκες αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του 23χρονου τον δράστη του περιστατικού.

Όπως κατέθεσε η μητέρα του παιδιού, ενώ βρισκόταν στο πάρκο αντιλήφθηκε τους δύο άνδρες, της φάνηκαν ύποπτοι και πριν προλάβει να ειδοποιήσει τη θεία της οι δύο άνδρες της επιτέθηκαν, την έσπρωξαν και τράβηξαν την τσάντα που είχε στον ώμο της.

Οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος. Έτσι οι δράστες το έβαλαν στα πόδια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά