Logo

Πάτρα: Ισόβια σε 80χρονο που δολοφόνησε σε καφενείο συνταξιούχο αστυνομικό



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας επέβαλλε ισόβια κάθειρξη σε 80χρονο ο οποίος τον Νοέμβριο του 2015 είχε σκοτώσει με κυνηγετική καραμπίνα τον 57χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πρώην δημοτικό σύμβουλο Διονύση Μπελόκα μέσα σε ένα καφενείο στο Λαμπέτι Ηλείας.

Το δικαστήριο, που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, δεν μείωσε την ποινή του κατηγορουμένου, καθώς τον έκρινε ένοχο  για ανθρωποκτονία από πρόθεση,  παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και εξύβριση και τον καταδίκασε ως πρωτοδίκως σε ισόβια και πέντε έτη. 

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα  το 2015, όταν ένα μεσημέρι στο κέντρο του Λαμπετίου, ο 80χρονος μπήκε με τη φρέζα του στο κέντρο του χωριού κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Είχε πλησιάσει στα τραπέζια του καφενείου όπου το θύμα βρισκόταν με παρέα. 

«Κάντε στην άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα» είχε φωνάξει, ο 80χρονος τρομοκρατώντας τους θαμώνες και στη συνέχεια βρίζοντας  είχε σηκώσει την καραμπίνα και είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ τον 57χρονο, χρησιμοποιώντας σκάγια για το κυνήγι αγριογούρουνου.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα για οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τον Μάιο του 1980, ο 80χρονος είχε σκοτώσει ξανά. Συγκεκριμένα, είχε δολοφονήσει μία γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία δεν αποδεχόταν τον έρωτά του και την πρότασή του να κλεφτούν.

Για το έγκλημά εκείνο ο 80χρονος  εξέτισε δέκα χρόνια, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 βγήκε από την φυλακή και επέστρεψε στο Λαμπέτι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά