Logo

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 31χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Γιάννη Μακρή



 
 

Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο 31χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για τη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή.

Ο 31χρονος, που προσήχθη την Παρασκευή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, εκτός από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αντιμετωπίζει και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, της αντίστασης κατά της αρχής και της φθοράς ξένης περιουσίας, καθώς εμβόλισε οχήματα της αστυνομίας στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης στο ξενοδοχείο όπου διέμενε

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Α. Λύτρας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο εντολέας μου αρνείται την εμπλοκή του. Από όσα έχω δει κι εγώ μέχρι τώρα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Αποτυπώματα DNA δεν υπάρχουν».

Σήμερα ήρθαν εσπευσμένα από τη Βουλγαρία οι γονείς και η σύζυγος του 31χρονου, ενώ στα δικαστήρια βρέθηκε την Παρασκευή και η σύζυγος του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδη, η οποία δήλωσε: Χαίρομαι για αυτή την εξέλιξη και εύχομαι το χειρότερο για τον δολοφόνο του άνδρα μου. 

Η φυγή στη Βουλγαρία και η επιστροφή στην Ελλάδα

Η αστυνομία, πάντως, φέρεται να έχει αρκετά στοιχεία για την εμπλοκή του 31χεονου Βούλγαρου στη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Όπως μετέδωσε το star.gr, ο  κατηγορούμενος κατά τις αστυνομικές αρχές βρισκόταν στην Ελλάδα την ημέρα της δολοφονίας του επιχειρηματία, την 1η Νοεμβρίου 2018, την επομένη δηλαδή της δολοφονίας, έφυγε με τον 33χρονο αδελφό του, στη Σόφια. Μάλιστα, ο αδελφός του 31 χρονου αναζητείται από τις αρχές, καθώς θεωρούν ότι ήταν συνεργός του στο στυγερό έγκλημα.

Οι δύο αδελφοί επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι αρχές εκτιμούν ότι προετοίμαζαν την εκτέλεση κάποιου νέου συμβολαίου θανάτου. Οι δύο άνδρες κατά τη διαμονή τους στην Αθήνα, άλλαζαν ξενοδοχεία και μέχρι και τέσσερα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.

Στο δωμάτιο που διέμενε ο Βούλγαρος βρέθηκε από αστυνομικούς απόδειξη από κατάστημα της Γλυφάδας για αγορά που έγινε το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του Μαρκή, ενώ τα ρούχα  παρέπεμπαν σε αυτά που φορούσε ο δράστης της δολοφονίας, όπως φαίνεται από τα πλάνα των καμερών ασφαλείας. 

Την απόδειξη από το κατάστημα και άλλα αντικείμενα βρέθηκαν και κρατήθηκαν από το προσωπικό του ξενοδοχείου από το οποίο έφυγαν βιαστικά τα δύο αδέλφια. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο  Βούλγαρος δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές στην Ελλάδα, ενώ το  2016 είχε απελαθεί από τον Καναδά για πλαστογραφία, απείθεια και κατοχή όπλων. 

Τέσσερα αυτοκίνητα 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία  τα δύο αδέλφια είχαν χρησιμοποιήσει μέχρι την ημέρα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή τέσσερα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία στην περιοχή της Γλυφάδας.

Τα αυτοκίνητα τα νοίκιαζαν με τα στοιχεία τους και αυτό ήταν το μοιραίο λάθος που τους έδωσε στο πιάτο των διωκτών τους.

Από την ανάλυση του βίντεο της εκτέλεσης από το οποίο φαίνεται η διαδρομή των δολοφόνων οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών έφθασαν στο ξενοδοχείο, όπου βρήκαν την απόδειξη από το κατάστημα από το οποίο είχαν αγοράσει καινούρια ενδύματα. 

Προς το παρόν έλεγαν αστυνομικές πηγές δεν προκύπτει σύνδεση των δύο αδελφών από τη Βουλγαρία με την υπόθεση της έκρηξης στο αυτοκίνητο του Λιβανέζου έξω από γυμναστήριο της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά