Ως ύποπτος διάπραξης αδικήματος κλήθηκε για την Παρασκευή από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ο Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το σκάνδαλο Novartis.
Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, την οποία ζήτησε και ο ίδιος, η Εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε κλήση στον πρώην υπουργό Υγείας προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για το αδίκημα της δωροδοκίας.
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει το απολογητικό του υπόμνημα, αρνείται την κατηγορία.
Ο πρώην υπουργός, ειδικότερα, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «στημένη υπόθεση» με ενδείξεις που παρουσιάζουν κενά για τη διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας.
Η Εισαγγελία Διαφθοράς πάντως αναμένεται να αρχειοθετήσει και άλλους φακέλους πολιτικών για σκάνδαλο Novartis, με πρώτο αυτόν του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ως ύποπτος και ο Μάριος Σαλμάς για τις αρθοσκοπήσεις
Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, παράλληλα, αναμένεται να στείλει κλήση για ανωμοτιί κατάθεση και στον πρώην υπουργό, Μάριο Σαλμά, αλλά όχι για την υπόθεση Novartis. Η κλήση του κ. Σαλμά ως υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου αφορά την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, ενώ αντίστοιχα και σε αυτή την περίπτωση έχει δοθεί άδεια από τη Βουλή.
Η δικογραφία που επέστρεψε από τη Βουλή στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μετά την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού, Μάριου Σαλμά, αφορά σε ζημιά του ΕΟΠΥΥ από υπερκοστολογημένα παραπεμπτικά για αρθροσκοπήσεις. Συνολικά, ελέγχθηκαν περί τα 543 παραπεμπτικά προς τον ΕΟΠΥΥ τα οποία είτε ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ή δεν είχαν σφραγίδα από τον πάροχο υγείας.
Κατά το διάστημα από το καλοκαίρι (Ιούλιος) του 2015 ως και το τέλος Αυγούστου του 2016 πληρώθηκαν 554.458 ευρώ για παραστατικά, πολλά από τα οποία κατά την έρευνα δεν ήταν νομότυπα.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2019 από directNEWS.gr