Logo

Καταδικάστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν



 
 

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας “έσπασε” τα ισόβια στους δύο κατηγορούμενους που δολοφόνησαν τον πακιστανικής καταγωγής Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο με ψήφους 6 υπέρ και ένα κατά αναγνώρισε στους κατηγορούμενους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών και 5 μηνών στον καθένα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν επίσης ότι οι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος με διαδοχικές πράξεις σκότωσαν με άμεσο δόλο τον νεαρό μετανάστη. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, διαγνώστηκε η ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου (79 ΠΚ), καθώς «η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του.»

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια με νερά και φώναξαν «φασίστες, κουφάλες, θέλετε κρεμάλες» και άλλα συνθήματα.

Διμοιρία της αστυνομίας μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα και τους απομάκρυνε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά