Logo

Στις 3 Ιουνίου θα δώσει έγγραφες εξηγήσεις ο Μ. Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων



 
 

Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου, ζήτησαν και έλαβαν από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, προκειμένου ο εντολέας τους να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων που φέρονται να ζημίωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ο Μ. Σαλμάς κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά δύο συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για αρθροσκοπήσεις και 503 παράτυπα παραστατικά, χωρίς υπογραφή του ασφαλισμένου ή τη σφραγίδα του διαγνωστικού κέντρου όπου διενεργούνταν. Μέτοχοι δε του διαγνωστικού κέντρου, σύμφωνα με το διαβιβαστικό στη Βουλή, φέρονται να ήταν στενά συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού ο οποίος ως ορθοπεδικούς συνταγογραφούσε τις αρθοσκοπήσεις.

Ο ίδιος πάντως κάνει λόγο για σκευωρία υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ζημιώθηκε ο ΕΟΠΥΥ ενώ τα επίμαχα παραπεμπτικά εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015-2016.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά