Logo

Το Εφετείο Αναστολών δικαίωσε την Ηριάννα και τον Περικλή



 
 

Δικαίωση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποτελεί απόφαση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών με την οποία έγινε δεκτή προσφυγή τους για καταβολή αποζημίωσης λόγω της άδικης φυλάκισής τους.

Η Ηριάννα και ο Περικλής είχαν κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο του πρώτου βαθμού το οποίο τους είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 13 ετών και είχε απορρίψει το αίτημά τους για αναστολή οδηγώντας τους στην φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους. 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει αθώους τους δύο κατηγορουμένους για το αδίκημα της συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. 

Τη Δευτέρα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκρινε ότι δικαιούνται αποζημίωσης,  προσδιορίζοντας το ποσό αυτής σε 15 ευρώ για κάθε μία από τις 400 ημέρες που ήταν κρατούμενοι. 

Οι συνήγοροι της Ηριάννας και του Περικλή αναπτύσσοντας το αίτημα για καταβολή αποζημίωσης τόνισαν ότι η κράτηση των εντολέων τους, πέρα από τον άδικο χαρακτήρα της τους εμπόδισε επαγγελματικά και παράλληλα τους στιγμάτισε κοινωνικά. 

Η Ηριάννα δεν εργάζεται πλέον στο Διδασκαλείο Εκμάθηση Νεοελληνικής Γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς τη θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο εκείνη κρατούνταν στη φυλακή.

Η συνήγορος  του Περικλή είπε χαρακτηριστικά «τους έκοψαν τα φτερά» και ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι δικαιούνται το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα.

Τελικώς το δικαστήριο  επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά