Logo

Τι κατέθεσε ο Λυκουρέζος για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου



 
 

Με την κατάθεση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο Αλ. Λυκουρέζος – που έχει κατηγορηθεί για τη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού» και μετά την απολογία του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι – ανέφερε ότι ζήτησε από τον Άρη Φλώρο, μέσω του τότε συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου 200.000 ευρώ ως τη «δικηγορική του αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου».

Την εποχή εκείνη κατέθεσε συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος, γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» μεταξύ Φλώρου- Αντωνοπούλου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του τελευταίου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014, στην οποία υπόθεση ο Α. Φλώρος ήταν κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός. Έκτοτε, είπε ο κ. Λυκουρέζος «ήταν μόνιμος ο φόβος του Αντωνόπουλου ότι κινδυνεύει η ζωή του».

Και συνέχισε «αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ ήταν ότι στο τέλος Αυγούστου 2017 ζήτησα μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή», προσθέτοντας ότι «για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος (σ.σ.Ο Φλώρος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ως ηθικός αυτουργός) αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Τέλος, ο Αλ. Λυκουρέζος ισχυρίστηκε ότι τα άλλα ποσά που ακούστηκαν ότι ζήτησε ως αμοιβή του για να κλείσει η αντιδικία δεν είναι αληθή, ενώ διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών που είχαν πυροβολήσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά