Logo

Έγκλημα στου Γουδή: Προφυλακίστηκε η 68χρονη μητροκτόνος - Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη



 
 

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, η  68χρονη, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 92χρονη μητέρα της και λίγο αργότερα εντοπίστηκε στου Γουδή να σέρνει μία κουβέρτα με τη σορό του θύματος. 

Η απολογία της κατηγορουμένης ήταν σύντομη, καθώς προανακριτικά έχει ομολογήσει την πράξη της, υποστηρίζοντας ενώπιον των αστυνομικών ότι θέλησε να απαλλάξει την μητέρα της από το από το «μαρτύριο της άνοιας», στο οποίο ζούσε.

Ο ανακριτής, κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου υπεράσπισης, Σπύρου Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια  ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της 68χρονης.

Υπενθυμίζεται, ότι η δολοφονία διαπράχθηκε το πρωί του Σαββάτου. Η κατηγορουμένη φέρεται να προκάλεσε στην 92χρονη ασφυξία και στη συνέχεια έδεσε το άψυχο σώμα, το τύλιξε σε μία κουβέρτα και το παράτησε στο πεζοδρόμιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι στου Γουδή, όπου ζούσαν μαζί. 

Η κατηγορουμένη κατά την προσαγωγή της την Τρίτη νωρίς το μεσημέρι στον ανακριτή επιχείρησε να προστατευθεί πίσω από τα σώματα των αστυνομικών φρουρών της. Εμφανώς καταβεβλημένη ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποφύγει τις κάμερες. Έτσι, αστυνομικός που τη συνόδευε  την πήρε αγκαλιά κρύβοντας το πρόσωπό της.

Μετά τη σύμφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, βάσει της οποίας η κατηγορουμένη οδηγείται στη φυλακή, ο συνήγορος υπεράσπισης, Σπύρος Δημητρίου, δήλωσε: 

«Η εντολέας μου ισχυρίζεται ότι η ίδια της η μητέρα της είχε ζητήσει να διαπράξει το έγκλημα. Έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της, αλλά όχι το παράνομο και το άδικο αυτής. Ζούσε επί χρόνια σε ένα νοσηρό υπόβαθρο, το οποίο ενισχύθηκε με τα προβλήματα υγείας της υπερήλικης. Ανέκαθεν, ακόμη και ως παντρεμένη, ζούσε μαζί τη μητέρα της».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά