Logo

Υπόθεση Novartis: Ο Ι. Αγγελής ζητεί ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου



 
 

Με μια δεκασέλιδη αναφορά, ο πρώην εποπτεύων της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, ανακαλεί τις μηνύσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τις οποίες ο ίδιος είχε βάλει στο αρχείο, υποστηρίζοντας ότι προέκυψαν νέα στοιχεία που χρήζουν εκ νέου διερεύνηση των μηνύσεων.

Πηγές της εισαγγελίας κάνουν λόγο για παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας, καθώς επισημαίνουν ότι η αναφορά δεν κατατέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να παραλάβει το αίτημα ανάκλησης και να το χρεώσει σε εισαγγελικό λειτουργό.

Σύμφωνα με την αναφορά Αγγελή, οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρέπει να επανεξεταστούν υπό το πρίσμα νέων στοιχείων που έχουν προκύψει. 

Με την αναφορά του ο κ. Αγγελής ζητεί από εισαγγελέα εφετών μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί (Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, ενώ αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ως μάρτυρας ενώπιον του αντεισαγγελέα κ. Δασούλα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες του, αλλά και την αναφορά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-6-2019 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Δικαστικά