Logo

Ως ύποπτοι για κακούργημα καλούνται ο Μιχάλης Σάλλας και 39 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς



 
 

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έστειλε κλήσεις σε 40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς κατά την χρονική περίοδο 2015-2016, προκειμένου να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι για τη διάπραξη του κακουργήματος της απιστίας. 

Ανάμεσα στους 40 που καλούνται ως ύποπτοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και ο άλλοτε ισχυρός άντρας της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Το αδίκημα για το οποίο τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς καλούνται να παράσχουν εξηγήσεις αφορά  στη χορήγηση δανείων χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας, καθώς  και στη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία στην χώρα μας είχαν τεθεί οι περιορισμοί των capital control.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι εισαγγελικές αρχές τα χρηματικά ποσά τα οποία χορηγήθηκαν ως δάνεια χωρίς τις επαρκείς εξασφαλίσεις φέρεται ότι αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια  ευρώ.

Αναφορικά με το σκέλος της κατηγορίας που είναι σχετική με την παραβίαση των  capital control εκτιμάται σύμφωνα μα τα στοιχεία της δικογραφίας ότι τα ποσά που «φυγαδεύτηκαν» στο εξωτερικό φθάνουν, περίπου, τα  127 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά