Logo

Καρδίτσα: Κάθειρξη 35 ετών σε 60χρονο για αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών



 
 

Συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών επέβαλε το αρμόδιο Δικαστήριο Καρδίτσας σε 60χρονο Τρικαλινό, κρίνοντάς τον ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση σε βάρος πέντε κοριτσιών.

Ο 60χρονος είχε συλληφθεί τον πέρσι τον Ιούνιο μετά από καταγγελίες και είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Τότε είχαν αποκαλυφθεί οι καταθέσεις των κοριτσιών, οι οποίες ήταν ανατριχιαστικές.

Η δίκη του διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες και το δικαστήριο μετά από τρεις συνεδριάσεις εξέδωσε την απόφασή  του την περασμένη Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης επικράτησε ένταση. Μάλιστα, την τελευταία ημέρα (Τετάρτη) η διαδικασία ήταν επεισοδιακή με συνεχείς αντεγκλήσεις και προπηλακισμούς του κατηγορουμένου από τους γονείς οι οποίοι εξαγριώθηκαν από την στάση του και όσα είπε την προηγούμενη ημέρα εναντίον τους (ότι του χρωστούσαν κοινόχρηστα κ.λ.π.) κατά την απολογία του.

Το Δικαστήριο, τελικά, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, κρίνοντάς τον ένοχο, ενώ μετά την επιβολή της ποινής απέρριψε και το αίτημά του για αναστολή, με αποτέλεσμα ο καταδικασθείς να επιστρέψει στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται εδώ και ένα χρόνο. 

Μετά τη δικαστική ετυμηγορία, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Δημήτρης Σαμαρτζής, δήλωσε στο trikalavoice.gr: «Οι γονείς των ανηλίκων παιδιών σε μια τέτοια υπόθεση αισθάνονται πως εξεδόθη μια απολύτως δίκαιη απόφαση παρά τα όσα προβλήθηκαν από την πλευρά του κατηγορουμένου τα οποία προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν από την αλήθεια, η οποία ωστόσο αποκαλύφθηκε περίτρανα. Ως συνήγορος είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτούργησε η ελληνική δικαιοσύνη. Ως πατέρας και ως άνθρωπος εύχομαι να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να μην ξαναβρεθώ στη θέση να εκδικάζω υποθέσεις που αφορούν ανήλικα παιδιά έστω και ως πολιτική αγωγή».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά