Logo

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Τι υποστήριξε στην απολογία της η σύζυγος του δολοφονημένου στον ύπνο του σωματοφύλακα



 
 

Ένα δικαστικό θρίλερ που αναζητά τη λύση του μέσω της ετυμηγορίας ενόρκων και τακτικών δικαστών εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. 

Στο εδώλιο κάθεται μια 51χρονη γυναίκα για την οποία το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν ήταν αυτή που σκότωσε τον 44χρονο σύζυγό της την ώρα που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά του σπιτιού τους στο Αιγάλεω. 

Το έγκλημα είχε τελεστεί τον Ιούνιο του 2012. Προανακριτικά η κατηγορουμένη είχε ομολογήσει τη διάπραξη της δολοφονίας. Ωστόσο στο ακροατήριο αναίρεσε υποστηρίζοντας ότι το έκανε για να μην μπλέξουν τα παιδιά της, με αποτέλεσμα να δεχθεί «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο και την εισαγγελέα του δικαστηρίου. 

Η 51χρονη, συγκεκριμένα, απολογούμενη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας επέμεινε στην εκδοχή ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από έναν άγνωστο που εισέβαλε στο σπίτι τους και τον πυροβόλησε την ώρα που κοιμόταν. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θύμα ήταν σωματοφύλακας στο επάγγελμα - στο παρελθόν φέρεται να ανήκε στη φρουρά της Γιάννας Αγγελοπούλου - ήταν ύψους, περίπου, 2:00 μέτρων,  εξαιρετικά γυμνασμένος και βρέθηκε δολοφονημένος με το ίδιο του το όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα. 

Η κατηγορουμένη κάτα την απολογία της υποστήριξε: «Στην ΓΑΔΑ μου είπαν «το έχει κάνει κάποιο από τα παιδιά σου» και τους λέω «όχι, δεν γίνεται». Εκείνοι μου είπαν «έχουμε ενημερώσει εισαγγελέα θα πάνε μέσα τα παιδιά» και τότε εγώ τους είπα «όχι, θα το πάρω πάνω μου εγώ…». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στο δικαστήριοη ίδια ήταν βέβαιη ότι οι δυο γιοι της δεν είχαν ανάμιξη.

«Μου είπαν ότι βρέθηκαν αποτυπώματά τους πάνω στο όπλο, αλλά τους είπα «θα ομολογήσω εγώ», παρ’ όλο που ήμουν σίγουρη ότι δεν το έχουν κάνει τα παιδιά», συνέχισε προσθέτοντας πως είπε στους αστυνομικούς πως «την ώρα που πήγε να ξαπλώσει, εκπυρσοκρότησε το όπλο».

«Τα υπόλοιπα τα έγραψαν μόνοι τους!», συνέχισε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να της λέει: «Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό, διότι κοιμόσασταν μαζί με τα παιδιά σας στο ίδιο δωμάτιο, όπως ισχυρίζεστε. Ξέρατε τι έχει γίνει , δεν θα πέφτατε θύμα σε αυτή την μπλόφα».

Η κατηγορουμένη απάντησε πως όταν της τα είπαν αυτά οι αστυνομικοί η ίδια  κατέρρευσε, ενώ αναφερόμενη στη μοιραία νύχτα είπε: .«Ήταν 4.20΄ όταν άκουσα ένα κρότο, που μου φάνηκε σαν εξάτμιση. Πήγαμε στο δωμάτιο. Ήταν φρικτό αυτό που είδαμε... Εκείνη την ώρα τα έχασα δεν περίμενα να δω αυτό το πράγμα , να δω τον άνδρα μου νεκρό. Δεν τον πλησίασα, φοβήθηκα, φώναξα «Δημήτρη, Δημήτρη» και μετά το παιδί φώναζε για βοήθεια».

Όπως ισχυρίστηκε ο σύζυγός της συνήθιζε να έχει το όπλο ανάμεσα στα μαξιλάρια και εξήγησε ότι τρεις μήνες πριν από την δολοφονία του άγνωστος είχε εισβάλει στο σπίτι και τους είχε ληστέψει. Σύμφωνα με την ίδια, την νύχτα της 22ας Ιουνίου 2012, η μπαλκονόπορτα του δωματίου ήταν ανοιχτή, ισχυρισμό που είχαν υιοθετήσει στις καταθέσεις τους και οι γιοι του θύματος, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας τους.

Στενή φίλη της κατηγορουμένης που κατέθεσε στο δικαστήριο την χαρακτήρισε ως γυναίκα  «δοσμένη στην οικογένειά της». Όπως είπε η κατηγορουμένη: «Λάτρευε τον άντρα της και τα παιδιά της».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτή την αφοσίωσή της στην οικογένειά τους ήταν  που αγαπούσε σε εκείνη και ο αδικοχαμένος σύζυγός της.

Η μάρτυρας είπε πως η  κατηγορουμένη δεν  έφερνε ποτέ αντίρρηση στον σύζυγό της  ακόμα και αν μέσα της δεν συμφωνούσε σε όλα μαζί του, εξηγώντας πως η 51χρονη δεν ήθελε να κυκλοφορεί το όπλο του συζύγου της μέσα στο σπίτι.

Δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης αναφέρθηκε καταθέτοντας στη βραδιά της δολοφονίας κάνοντας λόγο για «επαγγελματικό χτύπημα».

«Αυτό ήταν ένα δύσκολο όπλο, όποιος το έκανε έπρεπε να ξέρει το χειρισμό. Πήρε το όπλο, όπλισε γρήγορα και εκτέλεσε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο μάρτυρας είπε ότι το θύμα ήταν ένας  «καλός άνθρωπος, αλλά υπερπροστατευτικός με τα παιδιά του», διευκρινίζοντας ότι διαφωνούσε με το γεγονός ότι ο 44χρονος έδινε το όπλο στους γιους του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Ιουλίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά