Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Ι. Καζατζόγλου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα



 
 

Με τις απολογίες κατηγορουμένων που εμπλέκονται στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αυτή την ώρα απολογείται ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, που φέρεται ότι τη βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ήταν ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο του δράστη του, Γιώργου Ρουπακιά.

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, αρχικά για άλλες επιθέσεις εμφανίστηκε να μην μπορεί να θυμηθεί τις αιματηρές επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και στο χώρο "Συνεργείο".

Μεταξύ άλλων υποστήριξε:

Για τα επεισόδια στο Μελιγαλά το 2012, ότι ήταν «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» . «Σε μήνυμα - είπε χαρακτηριστά - είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο ».

Για την κατασκήνωση στο Νέδα, ότι ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης.

«Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά - ισχυρίστηκε- σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» .

Για τη σημαία των SS ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως κάποιος άγνωστος την έστειλε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για να τους χλευάσει και φωτογραφήθηκαν μπροστά της χαιρετώντας ναζιστικά για... πλάκα.

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;

Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα με ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και βγάλατε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: Για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Ειπαμε να τον βρούμε και να του στειλουμε τη φωτογραφία, αλλά δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία ένας εκ των εμπλεκομένων στην επίθεση εμφανίζεται να τον έχει καλέσει για να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός, είπε : «δεν θυμαμαι ποιος με είχε πάρει τηλέφνωο ότι τον είχαν συλλάβει και να ειδοποιήσω καποιον...»

Πρόεδρος Ποιον;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμαμαι... νομιζω το Λαγό...

Πρόεδρος: Δεν ήσασταν τυχαίος στον χώρο. σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν.

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-6-2019 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά