Logo

Σκάνδαλο Novartis: Με εντολή Ξένης Δημητρίου ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου



 
 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έκανε δεκτό ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, το αίτημα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου και του Eυρωπαίου Eπιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. 

Όπτως τόνζαν εισαγγελικές πηγές ως προς τα  πολιτικά πρόσωπα έχουν ήδη διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στη Βουλή από το Μάιο του 2018.

Μετά από αυτή την εντολή η έρευνα των επίμαχων μηνύσεων θα αρχίσει ξανά από μηδενική βάση, όσον αφορά τις τυχόν ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών. Την έρευνα για όσα καταγγέλλουν με τις μηνύσεις τους οι τρεις πολίτικοί θα διεξάγει, σύμφωνα με παραγγελία της κ. Δημητρίου,  η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, 

Τι θα διερευνηθεί εκ νέου

Ο κ. Αγγελής, πρώην εποπτέυων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, ζητούσε την ανάσυρση των μηνύσεων των τριών πολιτικών επικαλούμενος την ύπαρξη νέων στοιχείων, τα οποία είχαν να κάνουν με 10 έγγραφα που προσκόμιζε μαζί με το αίτημά του. 

Η κ. Δημητρίου στην παραγγελία της για ανάσυρση των μηνύσεων από το αρχείο και για διεξαγωγή έρευνας επισημαίνει ότι τα 10 έγγραφα  τα επικαλείται "όψιμα" ο κ. Αγγελής στις 19 και 20 Ιουνίου 2019, ενώ ήταν  στα χέρια του  από τον περασμένο Νοέμβριο - Δεκέμβριο 

Τα τέσσερα από αυτά τα δέκα έγγραφα, όπως λένε εισαγγελικές πηγές, ήταν χρεωμένα στον κ. Αγγελή αλλά ακόμα τα πρωτότυπά τους δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία, ενώ άλλα πέντε δεν έχουν αριθμό πρωτοκόλλου. 

Σύμφωνα με την παραγγελία της κ. Δημητρίου, η κ. Θεοδώρου θα διερευνήσει μόνο το σκέλος που αφορά τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους  επίκουρούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

΄Κι αυτό γιατί, όσον  αφορά το σκέλος των μηνύσεων για τα πολιτικά πρόσωπα, όπως του κ. Σαμαρά που στρεφόταν κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η δικογραφία έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες. ενώ εκείνο που ήταν σχετικό με τους  προστατευόμενους μάρτυρες αρχειοθετήθηκε από τον πρώην επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγεωργίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά