Logo

Ποινή κάθειρξης είκοσι ετών για το θάνατο της 6χρονης κόρης του



 
 

Ποινή κάθειρξης είκοσι ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον 61χρονο συνταξιούχο αστυνομικό που τον Απρίλιο του 2017 έπνιξε την 6χρονη κόρη του Στέλλα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής και στη συνέχεια την πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και έτσι έσπασε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Στην απολογία του ο 61χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί του και επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο κατηγορούμενος είπε ανάμεσα στα άλλα:

«Την ημέρα εκείνη έφυγα από νοσοκομείο, πήγα τα παιδιά στη κουμπάρα μου και μετά πήγα και ήπια ένα ποτήρι κρασί με έναν φίλο μου σε μία ταβέρνα. Στη συνέχεια, πήγα πήρα τα παιδιά και γυρίσαμε σπίτι με το αυτοκίνητο. Έφτιαξα γάλα να πιούνε και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Μου είπε να κάνεις την μικρή, μπάνιο. Ο Μάριος νύσταζε και πήγε για ύπνο. Της είπα να κάνουμε μπάνιο και είπε «δεν θέλω», άρχισε να κλαίει και να λέει «θέλω τη μαμά μου». Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος και άθελά μου έγινε ό, τι έγινε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή».

Πρόεδρος: Τη μύτη γιατί την κλείσατε; 

Κατηγορούμενος: Άθελα μου έγινε δεν το κατάλαβα 

Πρόεδρος: Δεν το καταλάβατε όταν σας δαγκωσε στο χέρι;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα, άθελα μου έγινε

Πρόεδρος: Και εκεί που δεν κουνιόταν δεν καταλάβατε;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα άθελα μου έγινε

Πρόεδρος: Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι οταν κάποιος κλείνει στόμα και μύτη γίνεται άθελα του

Απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών του Δικαστηρίου γιατί στη συνέχεια σκηνοθέτησε ληστεία και πέταξε το πτώμα της 6χρονης κόρης του στα σκουπίδια είπε ότι ήταν θολωμένος και δεν ήξερε τι έκανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε στην αγόρευσή της να μην αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών και της συνείδησης του κατά την τέλεση της πράξης ενώ οι μετέπειτα οι ενέργειές του δείχνουν μεθοδικότητα, οργανωμένη σκέψη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-6-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά