Logo

Κάθειρξη 9 ετών και 8 μηνών σε δύο κατηγορούμενους για το θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης κήρυξε την Τρίτη ενόχους δύο από τους πεντε κατηγορουμένους για την υπόθεση του θανάτου του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, τον Απρίλιο του 2017. 

 Συγκεκριμένα, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, που φέρονται ως οπαδοί του Ηρακλή, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης από κοινού και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, όπως ήταν η αρχική κατηγορία. 

Παράλληλα, το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για το πλημμέλημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού. 

Στους δύο που κηρύχθηκαν ένοχοι, οι οποίιοι είναι προφυλακισμένοι, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με δεδομένο ότι δεν είχαν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την τέλεση της πράξης τους.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορουμένους συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, ενώ στη συνέχεια διέκοψε για να αποφανθεί εάν η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής ή όχι.

Η εισαγγελέας πρότεινε η  έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους άλλους τρεις  κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης βρίσκεται από νωρίς ο πατέρας του 24χρονου, που παρακολουθεί τη διαδικασία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-6-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά