Logo

Προφυλακίστηκε ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος ρευματοκλοπής



 
 

Τον δρόμο της φυλακής έδειξαν η ανακρίτρια και η εισαγγελέας στον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος ρευματοκλοπής μετά την απολογία του την Τρίτη. 

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως άνεργος, ωστόσο είχε γνώσεις ηλεκτρολόγου, ο οποίος «πείραζε» τους μετρητές κατανάλωσης ρεύματος. 

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, της απάτης και της  πλαστογραφίας. 

Κάποιοι εκ των οκτώ κατηγορουμένων φέρονται ότι είχαν αναλάβει  να βρίσκουν τους «πελάτες» και κάποιοι λιγότεροι αφού είχαν μάθει στην πορεία τη «δουλειά» συνέδραμαν τον αρχηγό στο «πείραγμα» των ρολογιών. 

 Η «ταρίφα», φέρεται να ήταν 50 με 100 ευρώ στους μικρούς πελάτες ενώ στους μεγάλους, κυρίως δηλαδή τα καταστήματα, ήταν το 10% της μείωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις απολογίες τους οι περισσότεροι εξ αυτών δεν αρνήθηκαν τις πράξεις τους και υποστήριξαν πως ό, τι έκαναν ήταν λόγω οικονομικής ένδειας. 

Στους «πελάτες» του κυκλώματος ένας πυροσβέστης της ΕΜΑΚ και τρεις αστυνομικοί 

Μεταξύ των «πελατών»  της συμμορίας, που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, περιλαμβάνονται ένας πυροσβέστης της ΕΜΑΚ, και τρεις αστυνομικοί. Όπως λένε οι πληροφορίες αναμένεται να σταλούν και συμπληρωματικές κλήσεις από την ανακρίτρια λόγω πληθώρας στοιχείων από τη ΔΕΗ. 

Μετά τις απολογίες ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, δήλωσε:  «Τόσο η Εισαγγελική Λειτουργός, όσο και η κα. Ανακρίτρια απέδωσαν Δικαιοσύνη ίση της αξιόποινης πράξης, αποδεικνύοντας ότι ο θεσμός της Δικαιοσύνης λειτουργεί και συγχωρεί».

Με βάση τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας οι «πελάτες» του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε αγγίζουν τους 600

Οι κωδικοί και το "ξέπλυμα" μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ

Η ζημιά που προκάλεσε το κύκλωμα,  που «πείραζε» μετρητές κατανάλωσης ρεύματος, εκτιμάται ότι αγγίζει τα 1.7 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αποκλείεται να ανέβει εφόσον ολοκληρωθεί η εκόνα για τον αριθμό των  «πελατών» ο οποίος αναμένεται να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια  όταν οι εταιρείες τηλεφωνίας δώσουν τα στοιχεία όλων όσων επικοινωνούσαν με τα μέλη της σπείρας.

Από την παρακολούθηση των τηλεφώνων των φερομένων ως μελών του κυκλώματος προκύπτει ότι κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί.

Σύμφωνα με την δικογραφία το  «πάμε για ποτό» σήμαινε ραντεβού για να γίνει η δουλειά και το «πόσα κιλά να φέρω» σήμαινε πόσες κιλοβατώρες ήθελε ο πελάτης να «σβήσει».

Αναφορικά με τα παράνομα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, αυτά νομιμοποιούνταν μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ και μάλιστα ο ιδιοκτήτης του «συνεργαζόμενου» πρακτορείου ήταν επίσης «πελάτης» του κυκλώματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-6-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά