Logo

Απαλλαγή για Λιακουνάκο, Σμπώκο και Κάντα πρότεινε ο εισαγγελέας



 
 

Απαλλακτική πρόταση για τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook έκανε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την απαλλαγή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου, καθώς και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν -κατά περίσταση- τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκατ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση, ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2019 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά