Logo

Σκάνδαλο Energa: Αποφυλακίζεται ο Άρης Φλώρος!



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας που εκδικάζει το σκάνδαλο της Energa - Power έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Αριστείδης Φλώρος!

Αντίθετη άποψη εξέφρασε με την πρότασή του ο εισαγγελέας της Έδρας του Δικαστηρίου Γ. Πρασσάς, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ο κατηγορούμενους στη φυλακή, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Άρη Φλώρο περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής όπου διαμένει, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Πρωτόδικα στον κατηγορούμενο είχε υποβληθεί ποινή κάθειρξης 21 ετών για υπεξαίρεση περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της ΛΑΓΗΕ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη έχει κριθεί σε πρώτο βαθμό ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το 2018 ο Άρης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί ξανά με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, με ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις που είχαν διαγνώσει αναπηρία άνω του 67%!

Έτσι οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος που είχε κρίνει ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη του.

Μάλιστα, στη συνέχεια  διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%, ενώ λίγους μήνες αργότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο Άρης Φλώρος…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά