Logo

Πύργος: Φυλάκιση 3 ετών με αναστολή στον «νταή» εμπρηστή [φωτο]



 
 

Φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το αρμόδιο δικαστήριο του Πύργου στον 58χρονο, ο οποίος, πριν τη σύλληψή του με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, επιτέθηκε στον οδηγό του οχήματος Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας. 

Αποτέλεσμα της πράξης του 58χρονου, που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο κατά την προσαγωγή του ως υπόπτου, ήταν να προκληθεί  τροχαίο ατύχημα  από το οποίο τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Η δίκη του 58χρονου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου. 

Είχε προηγηθεί η προσαγωγή του συλληφθέντα ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα του εμπρησμού από πρόθεση (για φωτιά που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας) , της υπαιτιότητας σε πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, της δήλωσης ψευδών στοιχείων και της πρόκλησης σωματικής βλάβης 

Ο εισαγγελέας μετά την άσκηση της δίωξης παρέπεμψε τον κατηγορούμενο να δικαστεί στο Αυτόφωρο. 

Η επίθεση

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφθασαν την Πέμπτη  στην προσαγωγή του 58χρονου άνδρα, κατοίκου Παλαιοβαρβάσαινας, ως υπόπτου για φωτιά ξέσπασε πρόσφατα στην περιοχή. 

Ο ύποπτος κατά την προσαγωγή του από άνδρες του Ανακριτικού της Π.Υ. Ηλείας στην υπηρεσία, ο 58χρονος «επιτέθηκε» στον οδηγό του οχήματος με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσει το όχημα και να προκληθεί σύγκρουση με το όχημα που ακολουθούσε, προκαλώντας όχι μόνο υλικές ζημιές αλλά και τον ελαφρύ τραυματισμό δυο υπαλλήλων του Ανακριτικού.

Αφέθηκε ελεύθερος

Το Αυτόφωρο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή. Έτσι ο καταδικασθείς αποχώρησε ελεύθερος από τα δικαστήρια του Πύργου, αφού προηγουμένως άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  θα συνεχίσει να ερευνά πιθανή εμπλοκή του 58χρονου και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-8-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά