Logo

Κατέθεσε ο Δ. Αβραμόπουλος για την υπόθεση Novartis



 
 

Ξεκίνησε σήμερα η έρευνα που αφορά τους χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση Novartis, με την κατάθεση του απερχόμενου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο πρώτος μάρτυρας που εκλήθη από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζάχαρη και Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργούν την έρευνα για τις τυχόν ευθύνες συναδέλφων τους.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας καταθέτει πρώτος με αφορμή την μήνυση που έχει υποβάλει κατά των προστατευομένων μαρτύρων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε πολιτικά.

Επόμενος μάρτυρας που έχει κληθεί να εξεταστεί αύριο, Τρίτη, είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και την Τετάρτη ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της περιόδου 2012-2014 Ευάγγελος Βενιζέλος. Και οι δύο μάρτυρες έχουν και αυτοί καταγγείλει μεθοδεύσεις εις βάρος τους.

Ενώπιον των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη ο συνάδελφός τους Γιάννης Αγγελής ο οποίος έχει καταγγείλει τον ύποπτο ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μηνύσεις των Δ. Αβραμόπουλου, Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου ανασύρθηκαν από το αρχείο μετά από παρέμβαση του κ. Αγγελή.

Οι τρεις πολιτικοί στρέφονται εναντίον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρών εισαγγελέων Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, των προστατευόμενων μαρτύρων, του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Επί δύο ώρες κατέθετε ο Δ. Αβραμόπουλος

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες η κατάθεση του Κοινοτικού Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Πριν από ενάμιση χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα.. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Εχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά