Logo

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατέθεσε για την υπόθεση Novartis [βίντεο]



 
 

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε την Τετάρτη ως μάρτυρας στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, σχετικά με την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση Novartis.

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: 

"Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα δεν με αφορά προσωπικά, ούτε είμαι από αυτούς που ζητούν ρεβάνς ή εκδίκηση. Υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος Δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια. 

Ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια των μελών της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει τεθεί ήδη από την άνοιξη του 2018 με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου. Είναι γνωστό - γιατί έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή - ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών, πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των λεγόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και το ζήτημα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που διερευνάται.

Σε ερώτηση για το εάν κατονόμασε πρόσωπα στην κατάθεσή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας:  "δεν θέλω  να προσθέσω κάτι άλλο",

Ο κ. Βενιζέλος τον  Φεβρουάριο του 2018,  είχε καταθέσει μήνυση 22 σελίδων σε βάρος του ανώνυμου-προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ παράλληλα ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έως τώρα στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν καταθέσει ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος διετέλεσε επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά