Logo

Στα ...μαλακά ο Αγγλούπας για τους πυροβολισμούς κατά της Φαρμάκη



 
 

Σε φυλάκιση 3 ετών και ενός μήνα καταδίκασε σήμερα, Τετάρτη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σε δεύτερο βαθμό τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα, για τους πυροβολισμούς σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη το Νοέμβριο του 2011, αν και το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 10,5 ετών.

Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε  για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της οπλοχρησίας, αλλά οι ποινές έπεσαν στα ...μαλακά καθώς η παθούσα "ανέκρουσε πρύμναν" σε σχέση με τις προηγούμενες καταθέσεις της. Μάλιστα προανακριτικά καταθέτοντας στους αστυνομικούς, η νεαρή ηθοποιός είχε καταγγείλει ότι ο τραυματισμός της επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια και όχι για ατύχημα.

Η Γωγώ Φαρμάκη, αδερφή της Όλγας Φαρμάκη, τότε συντρόφου του Αλ. Αγγλούπα, με την κατάθεση της ενίσχυσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δεν την πυροβόλησε αλλά ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε.

"Δε θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό. Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Δεν τον είδα ποτέ να βγάζει το όπλο. Δεν ξέρω να σας πω πως έγινε», κατέθεσε η Γωγώ Φαρμάκη.

Στην κατάθεση της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στις 4 Νοεμβρίου του 2011 βρισκόμουν στο σπίτι μου στο Παλαιό Φάληρο μαζί με την αδελφή μου. Εκείνο το βράδυ ο Αλέξης είχε πει ένα ψέμα στην Ολγα και υπάρχει ένταση. Της είχε πει ότι θα μείνει στο σπίτι και βγήκε έξω. Ο Αλέξης άρχισε να παίρνει τηλέφωνα την Ολγα, μετά εμένα και δεν απαντούσαμε. Κατά τις 6 το πρωί ήρθε και για να μη γίνουμε ρεζίλι του άνοιξε. Ήταν οι δυο τους στον πρωτο οροφο και εγώ πάνω στο δωμάτιό μου. Υπήρχε ένταση αλλά δεν άκουγα τι έλεγαν. Ανέβηκε μετά η αδελφή μου και μου ζήτησε το σκυλάκι για να το πάρει ο Αλέξης. Της είπα όχι και ότι θα το πάρει την άλλη εβδομάδα που θα φύγω για Αμερική».
Αναφερόμενη στον πυροβολισμό σε βάρος της, η Γ. Φαρμάκη, περιέγραψε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο: «Το σκυλάκι το ήθελε για να πικάρει την Ολγα. Άκουσα να σπάνε κάτι ποτήρια. Ήμουν στη μέση της σκάλας. Του λέω τι θα γίνει; Εκείνος άρχισε να χτυπιέται, έσπρωξε το τραπεζάκι του σαλονιου. Ανέβηκα στο δωμάτιο. Ανέβηκε κι εκείνος και το σκυλί δίπλα μου. Μια που κάθισα στο κρεβάτι, μια που ήρθε δίπλα μου, ακούω ένα μπαμ και βλέπω ένα πιστόλι να πέφτει κάτω. Παγώσαμε όλοι. Μετά ξεκίνησε τρελή κούρσα να με πάνε νοσοκομείο. Δε θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό. Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Δεν τον είδα ποτέ να βγάζει το όπλο. Δεν ξέρω να σας πω πως έγινε».

Πήρε πίσω όσα είχε καταγγείλλει προανακριτικά

Η κατάθεση αυτή της παθούσας προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου, καθώς σε προηγούμενες καταθέσεις της είχε πει ότι ο κατηγορούμενος είχε βγάλει όπλο.

Πρόεδρος: Στις παλιές σας καταθέσεις λέτε ότι έβγαλε το όπλο...
Μάρτυρας: Η ιστορία είναι η ίδια. Εγώ ήμουν δύσκολα τότε. Πέρασα πολύ δύσκολα. Χρησιμοποίησα κάποιες εκφράσεις που στα 34 μου χρόνια δεν θα τις έλεγα. Αν ήθελε να με σκοτώσει θα πυροβολούσε ξανά.

Πρόεδρος: Είχατε καταθέσει ότι η αδελφή σας προσπάθησε να σας πιέσει με οικονομικές προτάσεις...

Μάρτυρας: Όλα ήταν διογκωμένα. Μια πρόταση για να μου πληρώσει τα νοσηλεία, εγώ την μετέφραζα αλλιώς. Έλεγα «τι θέλει να με πληρώσει;».

Πρόεδρος: Τι άλλαξε;

Μάρτυρας: Είδα την άλλη πλευρά του νομίσματος. Είδα ότι ήταν αυτός που έτρεχε να με πάει σε νοσοκομείο. Δεν με δέχτηκαν στο πρώτο. Και με το ζόρι με πήγε στο δεύτερο που δεν μας δεχόντουσαν. Με τραυμάτισε στη βουβωνική χώρα και η σφαίρα είχε σφηνώσει στο ιερό οστό.

Εισαγγελέας: Δεν γίνεται να κάνουμε τα άσπρα μαύρα

Η αλλαγή στάσης της παθούσας, προκάλεσε και την αντίδραση της Εισαγγελέως της Έδρας η οποία παρατήρησε απευθυνόμενη στη μάρτυρα:

"Το να έχουν ειρηνεύσει τα πράγματα είναι καλό, αλλά δε γίνεται να κάνουμε τα άσπρα μαύρα".

"Ήμουν στεναχωρημένη, είχα κακούς συμβούλους. Δεν είχα κανέναν να με ηρεμήσει. Τα έβλεπα όλα διαφορετικά. Ήθελα να τον πληγώσω, όπως με πλήγωσε. Ήθελα να ταλαιπωρηθεί όπως εγώ με πατερίτσες και αναπηρικά καροτσάκια" απάντησε η Γωγώ Φαρμάκη.

Αγγλούπας: Εκπυρσοκρότησε το όπλο

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε:

"Ουδέποτε έχω σηκώσει χέρι, ουδέποτε έχω χειροδικήσει", προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε. «Δεν θα σκότωνα άνθρωπο για ένα σκυλάκι, δεν έχω καν χειροδικήσει ποτέ» τόνισε.

Περιγράφοντας το περιστατικό που ξεκίνησε με τσακωμό του με την τότε φίλη του Όλγα Φαρμάκη, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ανέφερε:

 "Άρχισα να φωνάζω, να χτυπάω μια πόρτα, μια κάσα, έσπρωξα με το πόδι το τραπεζάκι, κατέβηκε η Γεωργία και μου λέει: "Φύγε θα το πάρεις την άλλη εβδομάδα". Ξεκίνησα να ανεβαίνω απάνω και ήρθε και η Γεωργία. Έκατσε στο Κεφαλάρι του κρεβατιού ώστε να με αποτρέψει από το να πάρω το σκύλο και όταν έφτασα επάνω τέντωσε το πόδι, έκανα μια κίνηση έβγαλα το σακάκι να βγάλω το όπλο για να το ακουμπήσω στο περβάζι και να πάρω το σκυλί. Εκείνη την ώρα που έβγαλα το όπλο ακούω ένα μπαμ. Μύρισε καμένο και λέει η Γεωργία: "βγάζω αίμα". Εγώ ήμουν από πάνω της. Πήρα το όπλο να το ακουμπήσω στο περβάζι, είχα το πιστόλι στο παντελόνι και ήθελα να βγάλω το όπλο για να περάσω από πάνω της και να πάρω τον σκύλο. Ξαφνιάστηκα. Μου έφυγε από τα χέρια, εκπυρσοκρότησε δεν κατάλαβα να πάτησα την σκανδάλη , να πιέστηκε; Ισως. Τι να σας πω;».

Αξίζει να σημειωθεί πως απούσα από το δικαστήριο ήταν η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης η αδελφή του θύματος, Όλγα Φαρμάκη και τότε σύντροφος του Αλ. Αγγλούπα.

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας την Έδρας πρότεινε την ενοχή του Αλ. Αγγλούπα, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο να αναγνωρίσει την προσπάθεια του κατηγορούμενου να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του, καθώς είχε βοηθήσει την τραυματία μετά τον πυροβολισμό.

Ως προς τον ισχυρισμό ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε η εισαγγελέας τον ανέτρεψε λέγοντας:  "Η εξέταση του όπλου έδειξε ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Θεωρώ ενδεχόμενο το δόλο του κατηγορουμένου αλλά δέχομαι και τον ισχυρισμό του άρθρου 44 παρ.3 περί υπαναχώρησης, τον οποίο προτείνω να γίνει δεκτός από το δικαστήριο».

Το δικαστήριο αναγνώρισε δυο ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα για την προσπάθεια του μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ποινή των 10,5 ετών κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό να πέσει στα 3 έτη.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18/09/19 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά