Logo

Παπάς ασελγούσε σε ανήλικη μέσα σε εκκλησία στην Κέρκυρα!



 
 

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η αποκάλυψη ότι ιερέας σε χωριό του νησιού ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία.

Ο 60χρονος ιερέας φέρεται να ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του πριν από περπου τέσσερα χρόνια, όμως έγινε πρόσφατα γνωστό, όταν οι γονείς του κοριτσιού υπέβαλαν μήνυση εναντίον του. Από την εισαγγελική αρχή διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν ο παπάς έχει τελέσει αξιόποινες πράξεις.

Εξάλλου, πριν από 20 ημέρες συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης επιτέθηκε κατά του ιερέα. Μετά από αυτό το συμβάν ο παπάς εγκατέλειψε την ενορία του σε χωριό στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας, ενώ μετακόμισε από το νησί.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και σχετική ενημέρωση από τον Εισαγγελέα του νησιού, ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

Παράλληλα, όρισε εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, τονίζεται: "Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιότατος επισημαίνει τη θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δε δικαιολογείται και δε συγκαλύπτεται.

Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις