Logo

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μαζική πορεία μνήμης και τιμής στον αντιδικτατορικό αγώνα [βίντεο+φωτο]



 
 

Τα Εξάρχεια ήταν μία βουβή και σκοτεινή  πόλη με εκατοντάδες αστυνομικούς και ασφαλίτες που ήταν παντού το βράδυ της Κυριακής, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μία πορεία γεμάτη παλμό προς την Αμερικάνικη πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες μαζικά συμμετείχαν στην πορεία τιμώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα, αστυνομικοί πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις στα  Εξάρχεια εισβάλλοντας σε πολυκατοικίες και προχωρώντας σε συλλήψεις. 

Για την πορεία και τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια το efsyn.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του: 

Με παλμό και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, που ξεκίνησε στις 4.30 περίπου το απόγευμα  και ολοκληρώθηκε στις 7:30 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν περίπου 18.000 άνθρωποι. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο κόσμος ξεπέρασε τις 25.000, τιμώντας έτσι την αιματηρή εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αυξημένη αστυνομική παρουσία σε όλους τους δρόμους από τους οποίους περνούσαν τα μπλοκ των διαδηλωτών. Σύμφωνα με την αστυνομία, στους δρόμους βρίσκονταν 5.000 αστυνομικοί, ενώ από αέρος πετούν drones και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας, έλαβαν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται ότι στην πορεία καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σωματεία εργαζομένων και δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και καταφέρονται ενάντια στην κυβέρνηση μετά την έντονη την αστυνομοκρατία και τις επεμβάσεις της αστυνομίας σε πανεπιστήμια και καταλήψεις.

Η ξεχωριστή πορεία που πραγματοποίησαν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, άρχισε λίγο μετά τις 15.00 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 μ.μ..

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη μία το μεσημέρι, ενώ από τον χώρο πέρασαν άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Η προσέλευση ήταν αυξημένη όπως και τις προηγούμενες δύο μέρες κατά τις οποίες εκπρόσωποι των κομμάτων και φορείς κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα

Στην πορεία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του κόμματος, παρουσία στελεχών του κόμματος και με επικεφαλής των πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Και το ΜέΡΑ25

Κλειστό το κέντρο

Λόγω της πορείας το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό ενώ είναι σε εξέλιξη, ανάλογα με τις συνθήκες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους οδικούς άξονες Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. 

Επίσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» από στις 15.00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» από τις 16.30. Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Δείτε βίντεο από την πορεία και τις συλλήψεις

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2019 από directNEWS.gr
 


Τελευταίες Ειδήσεις