Logo

Χιόνια σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θράκη και Πήλιο - Δείτε πως κινείται το ψυχρό μέτωπο [φωτο]



 
 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ορεινές περιοχές στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Χαλκιδική.

Στα ...λευκά έχουν "ντυθεί" τα ορεινά του νομού, όπως ο Χορτιάτης και το Φίλυρο.

Δείτε φωτογραφίες από το λευκό τοπίο στον Χορτιάτη

Χιόνια έπεσαν χωρίς να το "στρώσει" στο Ωραιόκαστρο, τον Λαγκαδά αλλά και στην ανατολική Θεσσαλονίκη καθώς και στον δρόμο Θεσσαλονίκης- Σερρών, ειδικά στο ύψος του Λαχανά.

Χιόνια και στην Χαλκιδική

Στα ...λευκά ντύθηκαν και περιοχές στην ορεινή Χαλκιδική, όπως η Αρναία.

Τα πρώτα χιόνια του 2019 έπεσαν το βράδυ της Τρίτης στα ορεινά της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου και της Φλώρινας, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, στο ύψος του Πολύμυλου.

Κλειστά τα σχολεία στο Σουφλί

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, τα μαθήματα στα σχολεία της ευρύτερης περιοχή στο Σουφλί.

Κλειστά έμειναν τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, η συνεχιζόμενη έως και αυτή τη στιγμή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες (-3 βαθμούς Κελσίου), δημιούργησαν παγετό και ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, χαρακτηριστικά που δεν καθιστούν ασφαλή τη μετακίνηση των μαθητών.

Σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σήμερα το πρωί οι οδηγοί που κινούνται από το 70ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου – Βαρβάρας (από την Ολυμπιάδα έως τη Βαρβάρα).

Mονοψήφιες τιμές δείχνει το θερμόμετρο στις πόλεις της Μακεδονίας. Στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε μηδέν βαθμούς στην Κοζάνη, τέσσερις βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και πέντε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΜΥ.

Χιόνια και στο Πήλιο

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο.

Η χιονόπτωση άρχισε το βράδυ της Τρίτης και ήδη το έχει "στρώσει" 10 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες και τα Χάνια, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -3 βαθμούς.

Παρά την συνεχιζόμενη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς το παρόν, ενώ εκχιονιστικά οχήματα και αλατιέρες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Δείτε φωτογραφία από το χιονισμένο Πήλιο

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και στα γύρω ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Πέμπτη, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένεται γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το βράδυ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις