Logo

Ακυβέρνητο εμπορικό πλοίο στο Αιγαίο - Επιχείρηση διάσωσης των 14 ναυτικών [φωτο]



 
 

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στο Λιμενικό Σώμα, με εμπορικό πλοίο που έχει μείνει ακυβέρνητο και έχει πάρει κλίση εν μέσω θαλασσοταραχής στο Αιγαίο.

Πρόκειται για το υπό σημαία Λιβερίας φορτηγό πλοίο «New Leo» με 14 Ουκρανούς ναυτικούς, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη ενώ έπλεε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί  βόρειοι άνεμοι έντασης μέχρι και 9 μποφόρ.

Λόγω της μηχανικής βλάβης, το καράβι είχε μείνει ακυβέρνητο και έρμαιο των κυμάτων.

Επίσης, μετατοπίστηκε το φορτίο του και παρουσίασε κλίση 30 μοιρών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κίνδυνος για το πλήρωμα, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ζητώντας να εγκαταλείψει το πλοίο.

Στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος σήμανε συναγερμός και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την περισυλλογή των ναυτικών, με τη συμμετοχή πλωτών και εναέριων μέσων.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε παραπλέοντα σκάφη, δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, περιπολικό ανοιχτής θάλασσας του Λιμενικού Σώματος και δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Εννέα μέλη του πληρώματος παρελήφθησαν από τα ελικόπτερα Super Puma, ενώ οι υπόλοιποι πέντε επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο και παραλήφθηκαν από αυτήν.
Οι 14 ναυτικοί μεταφέρθηκαν στην Σκύρο με ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι δύο απ’ αυτούς που έχουν τραυματιστεί, νοσηλεύονται στο Κέντρο Υγείας και αναμένεται η διακομιδή τους με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Το ακυβέρνητο πλοίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας κλίση, χωρίς να έχει παρατηρηθεί ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από Ελευσίνα με προορισμό την Τουρκία έμφορτο με χάλυβα.

Δείτε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα κατά την επιχείρηση διάσωσης των 14 Ουκρανών ναυτικών από τα ελικόπτερα Super Puma  της Πολεμικής Αεροπορίας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις