Logo

Προανακριτική: «Δεν μου άσκησε πιέσεις ο Παπαγγελόπουλος», υποστήριξε ο Ν. Μανιαδάκης



 
 

Ο Νίκος Μανιαδάκης καταθέτοντας την Τετάρτη ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι του ασκήθηκε οποιαδήποτε πίεση από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο διωκόμενος για δωροδοκία και ψευδορκία, Ν. Μανιαδάκης, όταν ρωτήθηκε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα, αν ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης - εναντίον του οποίου  έχει συγκροτηθεί  η εν λόγω Επιτροπή - του έχει ασκήσει πιέσεις, φέρεται να απάντησε: «Όχι, ούτε γνωρίζω αν ασκήθηκε δίωξη σε άλλους». 

Όπως αναφέρει το documentonews.gr,  ο Σπ. Λάππας ρώτησε, επίσης, τον μάρτυρα αν διαψεύδει όσα έχει καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς ως προστατευόμενος μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Ιωάννης Αναστασίου». 

«Όπως είπα και χθες, δεν θέλω να απαντήσω γιατί είμαι κατηγορούμενος»,  φέρεται να απάντησε ο Ν. Μανιαδάκης. »

Ο κ. Μανιαδάκης καταθέτοντας σήμερα για δεύτερη ημέρα στην Προανακριτική Επιτροπή υποστήριξε και πάλι ότι δεχόταν πιέσεις από την Ελ. Τουλουπάκη προκειμένου να δώσει στοιχεία εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Γεωργιάδη και Λοβέρδο.

Για το θέμα αυτό διέρρευσε στιχομυθία, με ερωτήσεις του Θάνου Πλεύρη και απαντήσεις του μάρτυρα, η οποία έχει ως εξής: 

 Πλεύρης: Τι ακριβώς σας είπε η κ. Τουλουπάκη μετά το Φεβρουάριο του 2018 για Γεωργιάδη και Σαμαρά; Σας είπε ότι δεν θα ξανά εκλεγούν και θα πάνε φυλακή;

Μανιαδάκης: Ναι αυτό μου είπαν.

Πλεύρης: Επεκταθείτε κ. μάρτυς…

Μανιαδάκης: Τόσο στις συναντήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς, στη ΓΑΔΑ και στο διαμέρισμα υπήρχαν πιέσεις. Ή να μην καλύπτω τους πολιτικούς και κυρίως τον κ. Γεωργιάδη ή μου δείχνανε υπουργικές αποφάσεις για τις οποίες μου έλεγαν ότι είναι παράνομες και ότι έχουν στοιχεία γι’ αυτό και μου ζητούσαν να το τεκμηριώσω κι εγώ αυτό με τις τεχνικές μου γνώσεις. Ότι δηλαδή ήταν παράνομες.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως δέχτηκε αφόρητες -έως και τραυματικές- πιέσεις από το FBI στην κατάθεση που έδωσε στο New Jersey. «Με πίεσαν οι Αμερικανοί» είπε αρχικά κατά τη δεύτερη κατάθεσή του και πρόσθεσε περαιτέρω: «Η εξέτασή μου στην Αμερική, σας το είπα και χθες, ήταν μία τραυματική εμπειρία». 

Ακόμη δεν αρνήθηκε πως  συνάντησε τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και πως ο τελευταίος γνώριζε τη μυστική ιδιότητά του.  Υποστήριξε, μάλιστα, ότι σε καμία περίπτωση ο Γ. Στουρνάρας δεν τον εκβίασε ή τον απείλησε.

«Τον είχα συναντήσει, ναι. Αλλά ποτέ δεν μίλησα στην κ. Τουλουπάκη για εκβιασμό» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι  με τον Γ. Στουρνάρα γνωρίζονται από 18 χρονών και πως τρώνε δύο φορές το χρόνο μαζί.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις