Logo

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού - Τρεις στο νοσοκομείο - Ενδείξεις εμπρησμού [βίντεο+φωτο]



 
 

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, εξετάζουν οι αρχές, καθώς βρέθηκαν δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Τα μπιτόνια βρέθηκαν σε δωμάτιο του 2ου ορόφου και ήταν γεμάτα με εύφλεκτο υλικό, πιθανότατα πετρέλαιο. Για το λόγο αυτό έσπευσε στο ξενοδοχείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού το οποίο ξεκίνησε έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα δύο μπιτόνια βρέθηκαν στον διάδρομο του 2ου ορόφου, μπροστά στα δωμάτια 201 και 202, ενώ ένα ίδιο μπιτόνι βρέθηκε και στον πρώτο όροφο, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Λόγω των ευρημάτων αλλά και των τραυματισμών που προκλήθηκαν από την φωτιά στο ξενοδοχείο, η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Από τον πρώτο όροφο η φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 123.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φωτιά ξέσπασε στο κλιμακοστάσιο του πρώτου ορόφου και ειδικότερα σε έναν μικρό χώρο, όπου λειτουργεί μια μικρή κουζίνα.

Νεώτερες πληροφορίες, ανέφεραν ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον διάδρομο του πρώτου ορόφου, πιθανότατα έξω από δωμάτιο, το οποίο έχει υποστεί ζημιές, όπως και ο διπλανός χώρος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό και πραγματοποίησαν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό πελατών και εργαζομένων και την κατάσβεση της φωτιάς. Στο σηεμίο έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Οι καπνοί μεταφέρθηκαν μέσω του κλιμακοστασίου μέχρι τον 6ο όροφο του ξενοδοχείου, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. 

Μιλώντας στο Associated Press, μια Ισραηλινή ένοικος του ξενοδοχείου είπε ότι «μπορούσαμε να μυρίσουμε τον καπνό ακόμα και όταν βγήκαμε έξω. Δεν ξέρω τι συνέβη στους ανθρώπους που βρίσκονταν σε υψηλότερους ορόφους. Είδα ότι διέσωσαν (σ.σ. οι πυροσβέστες) μια καθαρίστρια του ξενοδοχείου με σκάλα. Ελπίζω όλοι είναι καλά».

Οι πυροσβέστες προσέφεραν τη βοήθεια τους σε 20 άτομα, προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου. Επίσης, απομάκρυναν δύο άτομα που είχαν βγει στα μπαλκόνια με την χρήση κλιμακοφόρου οχήματος από τον 6ο όροφο. 

Συνολικά επτά άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων τρία άτομα διακομίσθηκαν στο Ατττικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα. Η μία από τις δύο γυναίκες, 24 ετών, διασωληνώθηκε καθώς έχει υποστεί αναπνευστικό έγκαυμα. Η άλλη γυναίκα αντιμετώπισε αναπευστικά προβλήματα, ενώ ο άντρας υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Η Πυροσβεστική κατάφερε γρήγορα να περιορίσει τη φωτιά και λίγο μετά τις 13.00 να τη θέσει υπό έλεγχο.

Δείτε τα tweet της Πυροσβεστικής πριν και μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της φωτιάς στο ξενοδοχείο.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις