Logo

Κουκάκι: Επεισοδιακή εκκένωση κατάληψης - Σύλληψη πατέρα και δύο γιων [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι, όπου οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να εισβάλουν σε γειτονικό σπίτι και να χτυπάνε άγρια δύο αδέρφια, μπροστά στα μάτια της μητέρας τους.

Η νέα ...έκρηξη αστυνομικής βίας σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για εκκένωση τριών κατειλημμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις 6 το πρωί στην κατάληψη της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι όπου δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους αστυνομικούς και αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν στην ταράτσα και πέταξαν πέτρες αλλά και έπιπλα εναντίον των συγκεντρωμένων δυνάμεων της Αστυνομίας έξω από το κτίριο.

Ακολούθησε έφοδος δυνάμεων των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, ενώ οι αντιεξουσιαστές να τους απωθήσουν πετώντας πυροσβεστήρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου λάμψης και μπήκαν στο κτίριο στις 7.30 το πρωί.

Ορισμένοι από τους καταληψίες εντοπίστηκαν στην ταράτσα και συνελήφθησαν.

Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου όπως μεταδόθηκε στην πρωινή εκπομπή του Σκάι

Εκκενώσεις κτιρίων έγιναν και σε κτίρια που βρίσκονται στις οδούς Αρβάλης 3 και Παναιτωλίου 21.

Στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου σημειώθηκε ένταση, καθώς και εκεί υπήρχαν καταληψίες. Κάποιοι από τους ταμπουρωμένους στο κτίριο, ανέβηκαν στην ταράτσα του, από όπου φώναξαν συνθήματα.

Όπως και στην κατάληψη στο Κουκάκι, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες με τροχούς

Αντίθετα στο κτίριο της οδού Αρβάλη βρέθηκαν δύο άτομα τα οποία δεν προέβαλαν αντίσταση.

Ας σημειωθεί πως η κατάληψη της οδού Ματρόζου είχε εκκενωθεί και στις 12 Μαρτίου του 2018, αλλά αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε ανακατάληψη του κτιρίου μετά από λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως η εκκένωση των τριών καταλήψεων, γίνεται ένα 24ωρο μετά από ανάλογη επιχείρηση  χθες, Τρίτη, της Τετάρτης όταν εκκενώθηκε η κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι.

Δείτε φωτογραφίες από την επεισοδιακή εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι

Προσαγωγές 14 ατόμων

Εννέα άτομα από τις καταλήψεις, ανάμεσα στους οποίους δύο αδέρφια και ο πατέρας τους από γειτονικό σπίτι, προσήχθησαν από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι, ενώ αργότερα προσήχθησαν και πέντε αλληλέγγυοι.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τρία άτομα (τον πατέρα με τους δύο γιους του) από το κτίριο της οδού Ματρόζου, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το κτίριο της Παναιτωλίου και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το κτίριο της οδού Αρβάλη.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να μπουν στο διπλανό κτίριο στο πλαίσιο της επιχείρησης αλλά δεν τους άνοιξαν. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν ο πατέρας με τους δυο γιους της, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τους γιους της με χειροπέδες.
Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται.

Στο κτίριο της Ματρόζου έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Καταγγελία αστυνομικής βίας από τους γείτονες

Η σύζυγος και μητέρα των προσαχθέντων από το γειτονικό σπίτι, κατήγγειλε τη βία αστυνομικών που μπήκαν στο σπίτι τους.

«Είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Αντ1 η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δίπλα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου.

Όταν ο σύζυγός της είδε τους άνδρες των ΜΑΤ να θέλουν να μπουν σπίτι τους για να μπουν στο διπλανό, εκείνος τους είπε: «Έχετε χαρτί εισαγγελέα, όταν έχετε θα σας ανοίξουμε». Τότε οι αστυνομικοί τους πέταξαν κάτω, τους χτύπησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Ακούστε πως περιγράφει η γυναίκα την επίθεση των αστυνομικών στο σύζυγο και τα δύο της παιδιά:

«Ήρθαν τα ΜΑΤ είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται.
Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα».

Και πρόσθεσε:

«Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου με το γόνατο στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ».

Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και, όπως είπε η ίδια, «αφού έγιναν όλα αυτά ήρθε ο εισαγγελέας και έκαναν έρευνα στο σπίτι μας, μήπως κρύβαμε καταληψίες».

Οι προσαγωγές έγιναν, σύμφωνα με την Αστυνομία, γιατί προβλήθηκε αντίσταση. Όμως η οικογένεια υποστηρίζει ότι ζήτησαν την παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο των αστυνομικών στο σπίτι τους.

Ας σημειωθεί πως με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε κανείς...

Ακούστε την καταγγελία της γυναίκας στην εκπομπή του Αντ1

 

Δείτε βίντεο με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν στην ταράτσα τους γείτονες

ΕΛ.ΑΣ.: Μέλη της κατάληψης οι γείτονες

Ως συμμετέχοντες στην κατάληψη της Ματρόζου εμφανίζει η Αστυνομία, τα παιδιά της γυναίκας που κατήγγειλε την εισβολή στο σπίτι της.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, με παρέμβασή του στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha, είπε πως όλα έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δέχτηκαν επίθεση αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο, με μπογιές, πέτρες, τούβλα, χρώματα και πυροσβεστήρες.

Όπως είπε, τα δύο άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο.

Χρονόπουλος: Αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού ο σύζυγος της καταγγέλλουσας

«Όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε λέγοντας πως το τρίτο άτομο που συνελήφθη (σ.σ. σύζυγος της καταγγέλλουσας και πατέρας των δύο ατόμων) «αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Κατά τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. «οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία» ανέφερε.

Άφησε να εννοηθεί πως τα δύο αδέρφια και ο πατέρας τους δεν είναι απλά προσαχθέντες, αλλά έχουν συλληφθεί.

Ακούστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ

 

Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2019 από directNEWS.gr

Τελευταίες Ειδήσεις