Logo

Πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν - Όμηροι πέντε Έλληνες ναυτικοί - Ένας τραυματίας



 
 

Πειρατεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ''HAPPY LADY''  με αποτέλεσμα την απαγωγή οκτώ ναυτικών ανάμεσα στους οποίους πέντε Έλληνες, σε θαλάσσια περιοχή του Καμερούν.

Η ένοπλη επίθεση έγινε ενώ το τάνκερ ήταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Λιμπόχ.

Το πλοίο είχε πλήρωμα 28 ναυτικούς, αλλά την ώρα της πειρατικής επίθεσης ήταν μέσα σε αυτό οκτώ ναυτικοί, ανάμεσα στους οποίους πέντε Έλληνες, δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός οι οποίοι είναι όμηροι των πειρατών.

Κατά τη διάρκεια τραυματίστηκε ένας Έλληνας ναυτικός.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πλακιωτάκης.

Το τάνκερ "Happy Lady" ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν ένοπλοι φρουροί, όπως είθισται σε επικίνδυνα ταξίδια σε αφρικανικές χώρες.

Ας σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι πειρατικές επιθέσεις στη δυτική Αφρική και ειδικότερα στον Κόλπο της Γουινέας. Οι πειρατές απαγάγουν τα πληρώματα των πλοίων και ζητούν λύτρα ή κλέβουν τα φορτία.

Αυτό είναι το πλοίο ''HAPPY LADY'' το οποίο έπεσε στα χέρια πειρατών στο Καμερούν

Δείτε το σημείο όπου σημειώθηκε η πειρατεία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-12-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις