Logo

Προανακριτική: Ζημιωμένος δήλωσε ο Μανώλης Βουλκίδης από τη διαφήμιση της Novartis



 
 

Πέρα από την κυνική παραδοχή αδικήματος ενώπιον της Προανακριτικής με την επιβεβαίωση ότι το ιδιόχειρο σημείωμα για τις 90.000 ευρώ είναι δικό του, ο διωκόμενος εκδότης – διαφημιστής, Μανώλης Βουλκίδης, υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι από τον πακτωλό χρημάτων που πέρασαν από τα χέρια του προκειμένου να διαφημίσει τη Novartis εκείνος βγήκε… ζημιωμένος.

Ο μάρτυρας επέμενε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως ο μόνος αποδέκτης «μαύρου» χρήματος ως αντάλλαγμα της αυξημένης διαφήμισης από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία ήταν το πρώην στέλεχος της Novartis και μάρτυρας της Προανακριτικής, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το FBI σε επίσημες αναφορές του περιγράφει τον διωκόμενο -μεταξύ άλλων- για ξέπλυμα εκδότη - διαφημιστή ως κομβικό πρόσωπο στη διαδικασία του «καθαρισμού» του χρήματος, το οποίο πριν καταλήξει σε κρατικούς αξιωματούχους με τη μορφή μίζας είχε «νομιμοποιηθεί» μέσω έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Πιεζόμενος από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, ο Μ. Βουλκίδης ανέφερε ότι το 40% των διαφημιστικών εσόδων που είχε από τη Novartis κατέληγαν στον Φ. Δεστεμπασίδη. Επίσης, στο 20% επί του ποσού ανέρχονταν τα έξοδα και οι δαπάνες της εταιρίας, με το υπόλοιπο 40% να αποτελεί το κέρδος του.

Οι ισχυρισμοί του μάρτυρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Σπ. Λάππα, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί πόσο φόρο και ΦΠΑ έπρεπε να καταβάλλει ο Μ. Βουλκίδης για κάθε διαφημιστική συμφωνία. Τότε, ο διωκόμενος εκδότης – διαφημιστής απάντησε πως το ΦΠΑ ήταν 24% και 29% ο φόρος, υποστηρίζοντας δηλαδή πως από τα 1.049.160 ευρώ συνολική αξία τιμολογίων όχι μόνο δεν κέρδιζε τίποτα από τη Novartis, αλλά ζημιωνόταν κιόλας.

«Γιατί συνεχίσατε τη συνεργασία με τον Δεσταμπασίδη αφού όπως μας είπατε είναι ασύμφορη αλλά και εκβιαστική για εσάς προκειμένου να του δίνετε κάθε φορά το 40%;» ρώτησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, με τον μάρτυρα να απαντά ότι έκανε υπομονή.

Επιπλέον, ο Μ. Βουλκίδης μετά από πιέσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως υπήρχαν αρκετές συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή ενώ στην αρχή αποπειράθηκε να δημιουργήσει την εντύπωση πως σχεδόν δεν γνωρίζεται με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» ο Μ. Βουλκίδης συναντούσε τακτικά τον Κ. Φρουζή για να του επιστρέψει τα ποσά που είχαν «ξεπλυθεί». 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2020 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις