Logo

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προς την εισαγγελέα Ελένη Ράικου: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!



 
 

Η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, απαντώντας στα όσα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου ανέφερε πως έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος της, καθώς πρόκειται για ισχυρισμούς που είχε επαναλάβει και στον Άρειο Πάγο.

Μάλιστα χαρακτηριζει τα όσα κατέθεσε η εισαγγελική λειτουργός ως  «αθλιότητες», συμπληρώνοντας πως θα καταθέσει και αγωγή. 

Αναλυτικότερα όλη η δήλωση της κ. Παπαδάκου έχει ως εξής: 

"Για τις αθλιότητες της κατάθεσης της κ. Ράικου χτες στη Βουλή τις οποίες είχε επαναλάβει και στον Άρειο Πάγο  και οι οποίες με αφορούν, έχω ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον της από τις 27/09/2019. Ακολουθεί και αγωγή. Δηλώνω πάντως, ότι όποιος ή όποια αναπαρήγαγε ή πρόκειται να αναπαράξει  αυτές τις αθλιότητες, θα έχει τις νομικές συνέπειες που πρέπει, αφού θα προσφύγω στην ελληνική Δικαιοσύνη, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Και μια σημαντική επισήμανση: Τα εμβάσματα προς το σύζυγό της από φαρμακευτικές εταιρίες, που είχα αποκαλύψει το 2018 (είχα μιλήσει για ποσό πάνω από 4.500 χιλιάδες ευρώ) τα οποία  έφθασαν στη Βουλή, με δικαιώνουν πλήρως και την εκθέτουν απολύτως σε σχέση με τους ισχυρισμούς της ότι την συκοφάντησα! Η Δημοσιογραφία, όταν βασίζεται στην αγωνία μόνο για την Αλήθεια μπορεί να νικήσει το ψέμα και τα δήθεν αφηγήματα περί σκευωρίας. Η γιαγιά μου έλεγε πάντα ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια!» Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια…".

Ράικου: Από τους χιλιάδες γιατρούς ασχολούνται με τα εμβάσματα στον σύζυγό μου

Την Τετάρτη  η εισαγγελική λειτουργός, Ελένη Ράικπου συνέχισε για δεύτερη ημέρα την κατάθεση της στην Προανακριτική Επιτροπή.

Η κ. Ράικου, συγκεκριμένα, δεν αρνήθηκε την πιθανότητα εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, καθώς δεν είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο κατά την έρευνά της. 

Και την Τετάρτη το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής της εστιάσθηκε στους ισχυρισμούς της για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τις καταγγελίες τις για παρεμβάσεις στο έργο της από τον ίδιο, ωστόσο, δεν έκανε κάποια αναφορά στα περί «σκευωρίας». Κατά την άποψή της, μάλιστα, επιβεβαιώνεται η  ύπαρξη του μεγάλου σκανδάλου της φαρμακευτικής εταιρείας.  

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στα  τρία εμβάσματα που βρέθηκαν στον κοινό λογαριασμό με τον σύζυγός της, ο οποίος είχε συναλλαγές με την φαρμακοβιομηχανία, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο γεγονός ότι από τον κατάλογο των χιλιάδων γιατρών ασχολούνται με το ποσό του άντρα της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υποστήριξε ότι ο σύζυγός της Λάζαρος Καρνέσης δεν αναγνωρίζει και δεν θυμάται το πρώτο έμβασμα και πως υπάρχει αντίγραφο κίνησης λογαριασμού, αλλά δεν θα μπορέσει να το προσκομίσει κατά τη διάρκεια της κατάθεσή της γιατί οι χρειάζονται χρόνο οι σχετικές ενέργειες στην τράπεζα.  

Υποστήριξε, επίσης, ότι οι αμερικανικές αρχές δεν της είχαν γνωστοποιήσει πως ερευνούν πολιτικά πρόσωπα, για να ακολουθήσει η επισήμανση μέλους της επιτροπής ότι στην αίτηση δικαστικής συνδρομής των επίκουρων αναφέρεται χρηματισμός κυβερνητικών στελεχών. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις