Logo

«Μετωπική» Σεβαστίδη - Λυμπερόπουλου: Η ΕΔΕ στηρίζει εισαγγελείς ή υπουργούς που πιέζουν εμμέσως για τις διώξεις στο Κουκάκι;



 
 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εφέτης, Χριστόφορος Σεβαστίδης, συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, όπως ζήτησε η ομάδα Λυμπερόπουλου. 

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση για την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ.  ο πρόεδρος της ΕΔΕ ζητά από τον Α΄αντιπρόεδρο της Ένωσης, Παναγιώτη Λυμπερόπουλο και τους υπόλοιπους τέσσερις που υπογράφουν το αίτημα να εξηγήσουν ενώπιον των συναδέλφων τους  γιατί αρνούνται να συναινέσουν στην ανακοίνωση υποστήριξης των εισαγγελέων για τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν  από υπουργούς για τις ποινικές διώξεις  για τα επεισόδια στο Κουκάκι.  

Μάλιστα για να υπάρξει μία ευρύτερη ενημέρωση και να διατυπώσουν τις θέσεις τους όσο γίνεται περισσότερα μέλη του Σώματος για το ζήτημα, ο κ. Σεβαστιδης καλεί να παραστούν κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. οι Πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των συλληφθέντων κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι με δηλώσεις τους συνδικαλιστές αστυνομικοί  και υπουργοί της κυβέρνησης υποστήριζαν ότι στις διώξεις θα έπρεπε να περιλαμβάνονται κακουργήματα. 

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έφθασαν να ζητήσουν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελικών λειτουργών γιατί άσκησαν πλημμεληματικές διώξεις, ενώ από την κυβέρνηση ακόμα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στο θέμα, καθώς στην συνέντευξή του στον Alpha... απεφάνθη ότι το αδίκημα που τελέστηκε ήταν κακούργημα. 

Κανένα συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση στήριξης των εισαγγελέων για την επίθεση που δέχονταν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  Η σιωπή "έσπασε" στις  16 Ιανουαρίου, με την ανακοίνωση της ΕΔΕ την οποία, όμως, υπέγραφε μόνο ο πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο κατήγγειλε  τον κ. Λυμπερόπουλο και τον  γενικό γραμματέα της ΕΔΕ Νίκο Σαλάτα   για αλλαγή της στάσης τους μετά τις εκλογές, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί η κλήση που έστειλε ο κ. Σεβαστίδης στα μέλη της Ένωσης για την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που περιλαμβάνει και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

  Παρακαλείσθε να παραστείτε στηv έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού, που θα γίνει την  Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020   και ώρα 16:00, στα γραφεία της Ένωσης με θέματα:

  1.  Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.
  2. Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα,
  3. Το από 17-1-2020 αίτημα των κκ. Λυμπερόπουλου, Σαλάτα, Βεργώνη, Φούκα και Νάστα.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. καλούνται να παραστούν οι Πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις