Logo

Δίκη "Noor 1": Εξετάζονται οι συνομιλίες Κοτσώνη-Μαρινάκη-Συντιχάκη



 
 

Με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη για την υπόθεση των 2,1 τόνων κοκαϊνης που μετέφερε το πλοίο "Noor One".

Η δίκη που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, πραγματοποιείται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η υπόθεση απέκτησε νέο ενδιαφέρον μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά να αναγνωστούν οι συνομιλίες του κατηγορούμενου και πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιου Κοτσώνη με τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μαρινάκη και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Capital Νίκου Συντιχάκη οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την πολύκροτη υπόθεση του νακροπλοίου. 

Αυτό αποφασίστηκε μετά από αίτημα της Εισαγγελέως της Έδρας Βασιλικής Βλάχου να χρησιμοποιηθούν οι συνομιλίες του καταδικασμένου σε 10 έτη κάθειρξη, στην πρωτοβάθμια δίκη για το "Noor One" Αιμίλιου Κοτσώνη με τους Ευάγγελο Μαρινάκη και Νίκο Συντιχάκη που είχαν καταγραφεί σε ανύποπτο χρόνο το 2012 στο πλαίσιο διερεύνησης του περιβόητου ποδοσφαιρικού σκανδάλου «Κοριόπολις».

Στις συνομιλίες του κατηγορούμενου Κοτσώνη με τους Μαρινάκη-Συντιχάκη περιλαμβάνονται και στοιχεία για δουλειές με πετρέλαια και τσιγάρα, τις οποίες χαρακτήρισε ως «άκρως ενδιαφέρουσες» η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά, Βασιλική Βλάχου που επέμενε για την χρήση τους προκειμένου να απευθύνει ερωτήσεις σε πρόσωπα που ακούγονται σε αυτές, μεταξύ των οποίων οι κατηγορούμενοι στη δίκη Αιμίλιος Κοτσώνης και ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης που έχει καταδικαστεί σε ισόβια πρωτόδικα.

Μετά την απόρριψη των ενστάσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ως προς την ανάγνωση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν μάρτυρας υπεράσπισης του ενός από τους δύο από τους πέντε καταδικασμένους πρωτόδικα σε ισόβια Γιώργου Μπουρδούβαλη, η πρώην σύζυγος του επίσης καταδικασμένου πρωτόδικα σε ισόβια Ευθύμιου Γιαννουσάκη και ο αδερφός του συνεργάτη του Γιαννουσάκη Σταύρου Λάγιου που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 έτη κάθειρξη για το αδίκημα της απλής συνέργειας στη μεταφορά ναρκωτικών.

Η δίκη συνεχίζεται στις 10 Φεβρουαρίου με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις