Logo

Σε ...καραντίνα 11.000.000 κάτοικοι στην Κίνα - Στους 17 οι θάνατοι



 
 

Σε ...καραντίνα μπαίνουν τα 11.000.000 κάτοικοι της περιοχής Ουχάν στην Κίνα όπου έκανε την εμφάνιση του ο νέος κοροναϊός.
Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν από την πόλη.
Οι τοπικές αρχές συνιστούν στους κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
Τα δρομολόγια των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, του μετρό, των φέριμποτ, καθώς και οι αναχωρήσεις των αεροπλάνων και των αμαξοστοιχιών, αναστέλλονται από τις 10 το πρωί της Πέμπτης τοπική ώρα μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με την ειδοποίηση που εξέδωσε το ειδικό κλιμάκιο που έχει συστήσει η τοπική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού.

ΠΟΥ: Τα μέτρα θα περιορίσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης

Σχολιάζοντας τα μέτρα που έλαβε η Κίνα στην πόλη Ουχάν, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους επεσήμανε πως θα περιορίσουν τους κινδύνους διεθνούς εξάπλωσης του ιού.
«Τους τονίσαμε (στους Κινέζους) ότι με τη λήψη ισχυρών μέτρων, όχι μόνο θα ελέγξουν την επιδημία στη χώρα τους, αλλά θα μειώσουν επίσης τον κίνδυνο διεθνούς εξάπλωσής του», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Στους 17 οι θάνατοι

Οι θάνατοι από τον νέο κοροναϊό ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 17, με περισσότερα από 540 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και σε ορισμένες άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ.
Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε 9 νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Κρούσματα και στη Ρωσία

Μετά την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, κρούσματα του κοροναϊου εμφανίστηκαν και στη Ρωσία.
Ένας Ρώσος πολίτης και ένας Κινέζος φοιτητής διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης με την υποψία ότι είναι φορείς του νέου κοροναϊού.
Νωρίτερα, το πρακτορείο TASS είχε μεταδώσει επικαλούμενο την εκπρόσωπο του αναπληρωτή κυβερνήτη της πόλης Άννα Μιτιάνινα ότι επιβάτης αεροσκάφους το οποίο είχε αναχωρήσει από την Σαγκάη και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης με την υποψία ότι είναι φορέας του νέου κοροναϊού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις